Пиріг з баклажанами і курячою грудкою
(покроковий рецепт з фото)
Діти, побачивши пиріг, закричали: "ура! піца! " Запевнюю вас, що цей пиріг набагато краще, ніж піца. Пиріг з курячими грудками і баклажанами виходить красивим, смачним, дуже ситним. Заходьте, угощаю!
Знайшовши цей рецепт і переглянувши кількість інгредієнтів, я спочатку, подумала, що приготувати такий пиріг забере у мене багато часу і сил. Але приготувавши, зрозуміла, що розбивши всі поетапно, можна впоратися за все за півгодини. Розповідаю і показую, як приготувати цей красивий і ситний пиріг з баклажанами і курячою грудкою.
- Куряча грудка - 150 грам
- Яйце - 3 штуки(1 - в тісто; 2 - в заливку)
- Крем - 100 мілілітрів
- Масло рослинне - 120 мілілітрів(+ 3-4 ст.Л. Для смаження овочів)
- Борошно - 300 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Баклажан - 2 штуки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Сир - 150 грам
- Йогурт - 100 мілілітрів
- Зелень - 1 пучок (петрушка, розмарин)
Відваріть курячу грудку, остудіть її і наріжте кубиками.
Поки грудка відварюється, займіться тестом. Змішайте яйце, сметану і рослинне масло. Додайте просіяне борошно, розпушувач і сіль. Замісити тісто, загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник на півгодини.
Для начинки: баклажан і цибулю наріжте кубиками, перець - кільцями. Розігрійте в сковороді рослинне масло, обсмажте на ньому нарізані овочі до напівготовності, остудіть.
Рубану зелень і курячу грудку додайте до начинки, посоліть і перемішайте.
Тісто розкачати в пласт товщиною 0, 5 см., перекладіть його в силіконову форму (діаметр моєї форми - 22см.), формуючи бортики, наколи в декількох місцях виделкою. Зверху розподіліть начинку.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Для заливки змішайте 2 яйця, йогурт і натертий на тертці сир. Залийте начинку. Запікайте пиріг в розігрітій духовці 35-40 хвилин.
Трохи остудіть і подавайте до столу. Смачного!