Пиріг з баклажанами
(покроковий рецепт з фото)
Смачний, легкий і шалено апетитний - ось як можна коротко описати цей пиріг! Із задоволенням розповім, як приготувати пиріг з баклажанами в домашніх умовах! виходить смачна, ситна випічка.
Розповім, як приготувати пиріг з баклажаном і перцем. Смачно, ніжно, ароматно і дуже по-літньому! Я люблю додавати базилік і орегано в якості спецій, але якщо вам не подобається гіркоту від баклажанів і базиліка, вибирайте більш ніжні приправи. Удачі вам!
- Борошно - 150 грам (тісто)
- Вершкове масло - 100 грам (тісто)
- Баклажани - 300 грам
- Вершки жирні - 150 мілілітрів
- Сир твердий - 100 грам
- Вода - 3-4 Ст. Ложок (повинна бути крижаний; тісто)
- Яйце - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок (невеликого розміру, можна брати іншу зелень)
- Спеції - За смаком
- Сіль - 1 щіпка (тісто)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком (в начинку)
1. Для тесту змішаємо просіяне борошно, нарізане кубиками холодне вершкове масло, і трохи солі. Все це викладаємо в блендер і замішуємо з його допомогою тісто. Додаємо по столовій ложці води. Кількість води регулюйте самі, тісто має бути придатним до ліплення. Зберіть його в кулю, загорніть в харчову плівку і приберіть в холод на півгодини.
2. Формуємо корж і розрівняти за формою, роблячи бортики і дірочки. Основу ставимо в розігріту до 200 градусів духовку спочатку на 10 хвилин (зверху покладіть утяжелитель), а потім ще на 5 хвилин (без утяжелителя). Баклажани нарізаємо кружечками, солимо і залишаємо хвилин на 15, щоб з них пішла вся гіркота. Потім промиємо їх і обсушити паперовим рушником.
3. Зробимо заливку: змішаємо подрібнену зелень, спеції, часник, сир, тертий на тертці з яйцем і вершками. Все добре перемішати.
4. Тепер викладаємо на запечену основу шматочки і баклажанів, заливаємо соусом.
5. Тепер запікаємо при 180 градусах приблизно півгодини.
6. Готово! Смачного!