Рецепт Пиріг з куркою, баклажанами і фетою фото

Пиріг з куркою, баклажанами і фетою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Птах , Сир , Курка , Куряче філе , Лаваш , Фета
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Літні
Випічка , Гарячі страви , Пироги
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей ситний і смачний пиріг хороший як в гарячому, так і в холодному вигляді. Пропоную познайомитися з рецептом ніжного і поживного пирога з куркою, баклажанами і сиром Фета.

Опис приготування:

Пропоную рецепт улюбленого моїй родині пирога, а саме з куркою і овочами. За основу я використовую лаваш, Ви можете сміливо брати тісто філо або листкове бездріжджове. Отже, рекомендую спробувати цей до божевілля смачний пиріг, приготування якого у Вас не відніме багато сил і часу!

  • Куряче філе - 400 грам (начинка : всі продукти нижче)
  • Баклажан - 1 штука (нЕ великий)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Цибуля зелена - 2 штуки (пару стебел)
  • Перець солодкий - 1 штука
  • Перець угорський среднеострие - 1 штука
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Кріп - 1/2 пучка (або петрушка)
  • Помідори - 2 штуки (невеликі щільні)
  • Фета - 150-200 грам
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Орегано - 1 Чайна ложка
  • Вершки - 50 мілілітрів (зАЛИВКА : всі продукти нижче)
  • Гірчиця зернова - 1 Ст. Ложка
  • Яйця - 3 штуки(1- для змащення)
  • Лаваш листової - 2 штуки
пиріг з куркою, баклажанами і фетою - фото крок 1
Овочі вимийте і очистіть. Баклажани наріжте невеликими кубиками. Я баклажани не замочуйте і не солю.
пиріг з куркою, баклажанами і фетою - фото крок 2
Лук і перці наріжте соломкою, часник подрібніть.
пиріг з куркою, баклажанами і фетою - фото крок 3
На сковороді з оливковою маслі обсмажте баклажани до золотистої скоринки, потім додайте цибулю, перець і смажте, помішуючи до прозорості лука.
пиріг з куркою, баклажанами і фетою - фото крок 4
Додайте куряче філе, нарізане великими кубиками. Смажте, поки курка зверху не побіліє. Додайте помідори без шкірки і насіння, нарізані кубиками і протушкувати пару хвилин.
пиріг з куркою, баклажанами і фетою - фото крок 5
Викладіть начинку в миску і остудіть до теплого стану. Приправити сіллю і poperčite, додайте посічену зелень кропу і цибулі, посипте орегано і добре перемішайте начинку. Додайте кубики фети і обережно перемішайте ще раз.
пиріг з куркою, баклажанами і фетою - фото крок 6
Два листа тонкого вірменського лаваша розрізати навпіл. Ображати товсті краю і виріжте з одного шматка коло за розміром вашої форми. Три шматка лаваша змастіть збитим із сіллю яйцем і розкладіть в рознімної формі, щоб краю трохи звисали. Кладіть листи навскіс по відношенню один до одного, щоб кути не збігалися.
пиріг з куркою, баклажанами і фетою - фото крок 7
Викладіть начинку на лаваш.
пиріг з куркою, баклажанами і фетою - фото крок 8
Для заливки виделкою збийте яйця із зерновою гірчицею і сіллю, додавши трохи вершків.
пиріг з куркою, баклажанами і фетою - фото крок 9
Залийте начинку яєчною сумішшю і загорніть наверх всі кути лаваша. Змастіть збитим яйцем і накрийте залишилися колом лаваша. Зверху змастіть пиріг яйцем.
пиріг з куркою, баклажанами і фетою - фото крок 10
Випікайте пиріг у розігрітій до 200 градусів духовці до рум'яної скоринки зверху і повного схоплювання начинки. При натисканні пиріг повинен пружинити. Готовий пиріг змастіть вершковим маслом і подавайте теплим. Смачного!

Схожі рецепти