Пиріг з куркою, баклажанами і фетою
(покроковий рецепт з фото)
Цей ситний і смачний пиріг хороший як в гарячому, так і в холодному вигляді. Пропоную познайомитися з рецептом ніжного і поживного пирога з куркою, баклажанами і сиром Фета.
Пропоную рецепт улюбленого моїй родині пирога, а саме з куркою і овочами. За основу я використовую лаваш, Ви можете сміливо брати тісто філо або листкове бездріжджове. Отже, рекомендую спробувати цей до божевілля смачний пиріг, приготування якого у Вас не відніме багато сил і часу!
- Куряче філе - 400 грам (начинка : всі продукти нижче)
- Баклажан - 1 штука (нЕ великий)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Цибуля зелена - 2 штуки (пару стебел)
- Перець солодкий - 1 штука
- Перець угорський среднеострие - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Кріп - 1/2 пучка (або петрушка)
- Помідори - 2 штуки (невеликі щільні)
- Фета - 150-200 грам
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Вершки - 50 мілілітрів (зАЛИВКА : всі продукти нижче)
- Гірчиця зернова - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 3 штуки(1- для змащення)
- Лаваш листової - 2 штуки
Овочі вимийте і очистіть. Баклажани наріжте невеликими кубиками. Я баклажани не замочуйте і не солю.
Лук і перці наріжте соломкою, часник подрібніть.
На сковороді з оливковою маслі обсмажте баклажани до золотистої скоринки, потім додайте цибулю, перець і смажте, помішуючи до прозорості лука.
Додайте куряче філе, нарізане великими кубиками. Смажте, поки курка зверху не побіліє. Додайте помідори без шкірки і насіння, нарізані кубиками і протушкувати пару хвилин.
Викладіть начинку в миску і остудіть до теплого стану. Приправити сіллю і poperčite, додайте посічену зелень кропу і цибулі, посипте орегано і добре перемішайте начинку. Додайте кубики фети і обережно перемішайте ще раз.
Два листа тонкого вірменського лаваша розрізати навпіл. Ображати товсті краю і виріжте з одного шматка коло за розміром вашої форми. Три шматка лаваша змастіть збитим із сіллю яйцем і розкладіть в рознімної формі, щоб краю трохи звисали. Кладіть листи навскіс по відношенню один до одного, щоб кути не збігалися.
Викладіть начинку на лаваш.
Для заливки виделкою збийте яйця із зерновою гірчицею і сіллю, додавши трохи вершків.
Залийте начинку яєчною сумішшю і загорніть наверх всі кути лаваша. Змастіть збитим яйцем і накрийте залишилися колом лаваша. Зверху змастіть пиріг яйцем.
Випікайте пиріг у розігрітій до 200 градусів духовці до рум'яної скоринки зверху і повного схоплювання начинки. При натисканні пиріг повинен пружинити. Готовий пиріг змастіть вершковим маслом і подавайте теплим. Смачного!