Рецепт Пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком фото

Пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Молочні продукти , Сир , Помідор , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - чудово смачний і досить простий у приготуванні пиріг, є моєю кулінарної імпровізацією на тему італійської кухні. Вийшло здорово!

Опис приготування:

Помідори - мій улюблений овоч. Влітку, коли свіжих і по-справжньому смачних помідорів повним повно, намагаюся готувати якомога страв з використанням цього овоча. Пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - одне з таких страв. Якщо помідори дійсно стиглі і смачні, то можете не сумніватися - пиріг вийде дивно смачним.

  • Листкове тісто (лист) - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Вершковий сир - 150 грам
  • Молоко - 2 Ст. Ложки
  • Помідори - 3 штуки
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Оливкова олія - - За смаком
пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - фото крок 1
Лист листкового тіста розморожуємо і розгортаємо до потрібної товщини. У мене з стандартного аркуша тесту вийшов прямокутник розмірами приблизно 30 з 20 см.
пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - фото крок 2
Відрізаємо краю тесту - з них ми зробимо бортики. Приблизно 1, 5 см шириною.
пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - фото крок 3
Ось так - у нас виходить чотирикутне тісто і 4 обрізаних смужки.
пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - фото крок 4
У мисочці збиваємо яйце.
пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - фото крок 5
Змащуємо лист тіста збитим яйцем.
пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - фото крок 6
Формуємо бортики з обрізаних шматочків тесту, зайве зрізаємо. Бортики теж змащуємо яйцем.
пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - фото крок 7
Оскільки тісто - листкове, його потрібно наколоти виделкою практично по всій площі. Це робиться для того, щоб тісто не надувалося при запіканні.
пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - фото крок 8
Ставимо тісто в духовку, розігріту до 200 градусів, і запікаємо близько 13-15 хвилин до золотистого.
пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - фото крок 9
Готове тісто дістаємо з духовки і охолоджуємо на решітці.
пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - фото крок 10
А поки тісто запікається, ми займемося начинкою. На повільній швидкості міксера злегка взобьем вершковий сир.
пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - фото крок 11
Додаємо песто, продовжуємо збивати.
пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - фото крок 12
Додаємо молоко і ретельно збиваємо до стану, близького до однорідного.
пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - фото крок 13
Помідори миємо й нарізаємо пластинками.
пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - фото крок 14
Розподіляємо вершкову масу по тесту.
пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - фото крок 15
Внахлест викладаємо помідори.
пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - фото крок 16
Збризгуємо оливковою олією.
пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - фото крок 17
Солимо, перчим, додаємо інші бажані спеції, після чого ставимо в духовку і запікаємо ще 20-25 хвилин при 180 градусах (до готовності).
пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - фото крок 18
А поки пиріг запікається, дрібно нарубаємо свіжий базилік.
пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - фото крок 19
Готовий пиріг посипаємо свіжим базиліком, злегка охолоджуємо і подаємо. Смачного!

Схожі рецепти