Пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - чудово смачний і досить простий у приготуванні пиріг, є моєю кулінарної імпровізацією на тему італійської кухні. Вийшло здорово!
Помідори - мій улюблений овоч. Влітку, коли свіжих і по-справжньому смачних помідорів повним повно, намагаюся готувати якомога страв з використанням цього овоча. Пиріг з листкового тіста з помідорами та базиліком - одне з таких страв. Якщо помідори дійсно стиглі і смачні, то можете не сумніватися - пиріг вийде дивно смачним.
- Листкове тісто (лист) - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Вершковий сир - 150 грам
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Помідори - 3 штуки
- Сіль, перець - - За смаком
- Оливкова олія - - За смаком
Лист листкового тіста розморожуємо і розгортаємо до потрібної товщини. У мене з стандартного аркуша тесту вийшов прямокутник розмірами приблизно 30 з 20 см.
Відрізаємо краю тесту - з них ми зробимо бортики. Приблизно 1, 5 см шириною.
Ось так - у нас виходить чотирикутне тісто і 4 обрізаних смужки.
У мисочці збиваємо яйце.
Змащуємо лист тіста збитим яйцем.
Формуємо бортики з обрізаних шматочків тесту, зайве зрізаємо. Бортики теж змащуємо яйцем.
Оскільки тісто - листкове, його потрібно наколоти виделкою практично по всій площі. Це робиться для того, щоб тісто не надувалося при запіканні.
Ставимо тісто в духовку, розігріту до 200 градусів, і запікаємо близько 13-15 хвилин до золотистого.
Готове тісто дістаємо з духовки і охолоджуємо на решітці.
А поки тісто запікається, ми займемося начинкою. На повільній швидкості міксера злегка взобьем вершковий сир.
Додаємо песто, продовжуємо збивати.
Додаємо молоко і ретельно збиваємо до стану, близького до однорідного.
Помідори миємо й нарізаємо пластинками.
Розподіляємо вершкову масу по тесту.
Внахлест викладаємо помідори.
Збризгуємо оливковою олією.
Солимо, перчим, додаємо інші бажані спеції, після чого ставимо в духовку і запікаємо ще 20-25 хвилин при 180 градусах (до готовності).
А поки пиріг запікається, дрібно нарубаємо свіжий базилік.
Готовий пиріг посипаємо свіжим базиліком, злегка охолоджуємо і подаємо. Смачного!