Паста з креветками, базиліком і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Паста з креветками, базиліком і помідорами - відмінне блюдо на вечерю. Базилік можна виростити на підвіконні, паста будинку зазвичай є, а креветки можна зберігати запас замороженими. Все під рукою!
Відмінний, простий рецепт приготування пасти з креветками, базиліком і помідорами. Соус, креветки і пасту готуємо окремо, потім все змішуємо. Блюдо найчастіше подається на вечерю, разом з келишком хорошого білого вина. Хай щастить!
- Макаронні вироби - 230 грам (феттучині, тальятелле, спагетті)
- Креветки (очищені) - 220 грам
- Помідори у власному соку - 420 грам (очищені)
- Часник - 4 зубчики
- Оливкова або рослинне масло - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль, перець - - За смаком
- Базилік, пучок - 1 штука
1. Поставте на вогонь каструлю з водою для пасти. У сковороду влийте олію і додайте шматочок вершкового. Поки сковорода з маслом нагрівається, почистіть і порубаєте дрібно часник.
2. Креветки промийте, дозвольте стекти воді. Потім викладіть на сковороду. Туди ж відправте часник. Вогонь - середній.
3. Смажте креветки з часником не більше 5 хвилин, потім зніміть з вогню. Креветки з часником викладіть на окрему страву. Сковороду з маслом залиште, в ній будемо готувати соус.
4. До цього часу вода повинна закипіти, злегка посоліть її і додайте улюблену пасту. Пасту варіть згідно з інструкцією на упаковці. Я зазвичай намагаюся, мені подобається паста al dente.
5. У сковороду, де смажилися креветки з часником, викладіть помідори з соком, приправити сіллю, поперчіть і перемішайте. Гасіть під закритою кришкою, поки не звариться паста.
6. Потім додайте в сковороду готову пасту, попередньо злив воду. Трохи води, в якій варилася паста, можна залишити і додати в сковороду, якщо блюдо здасться вам сухим. Туди ж йдуть креветки. Знову все перемішуємо.
7. Базилік дрібно нарізаємо, посипаємо готову пасту з креветками і помідорами. Викладаємо на тарілки і подаємо. Смачного!