Пиріг з лаймом
(покроковий рецепт з фото)
Лайм на моїй кухні є допоміжним продуктом. З ним я роблю соусу і маринади. За часточці додаю до риби або заправці в салат. Але на перший план він не виходив ніколи. Треба це виправляти!
Згадавши, що цей інгредієнт все-таки фрукт, я задумалася про солодкому блюді. І тому вирішила дізнатися про те, як приготувати пиріг з лаймом. У складі ідеально поєднується крем з цієї кислинкою. Тесту як такого немає, замість нього буде шар з печива. Також не забудемо про начинку і кремі. Результат буде приголомшливим!
- Крихти від печива - 200 грам
- Вершки - 1, 5 склянки
- Сік лайма - 2/3 склянки
- Згущене молоко, банку - 1 штука
- Яєчний жовток - 4 штуки
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Цедра лайма - 1 Ст. Ложка
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Вапно - 1 штука
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
Зробіть тісто. У мисці перемішайте крихти з цукром.
Розтопити масло, додайте його в кінці. Замішайте розсипчасте тісто.
У круглій формі для випічки розподіліть тісто на дно. Надішліть його пекти на 10 хвилин в духовку при 180 градусах.
А поки займіться начинкою. Збийте вінчиком жовтки зі згущеним молоком.
Потім влийте сік лайма, продовжуючи збивати начинку.
Тепер начинку влийте в основу. Злегка постукайте по дну, щоб пішов повітря. Запікайте пиріг ще 15 хвилин.
Після цього випічку остудіть і приберіть в холодильник на 8 годин.
Потім зробіть крем. Збийте ванілін з цукровою пудрою і вершками.
Міксером збийте крем 30 секунд на низькій швидкості, а потім 1 хвилину на високій.
Прикрасьте пиріг кремом, цедрою і часточками лайма. Приємного чаювання!