Пиріг з лаймом і чорницею
(покроковий рецепт з фото)
Саме час для випічки пирогів зі свіжими ягодами, які можна замінити і замороженими. Такий пиріг можна зробити в будь-який час. Пропоную варіант, як приготувати пиріг з лаймом і чорницею.
Чорниця додасть солодкість, а лайм дасть свою пікантну кислинку. У цьому рецепті все зроблено з самого початку, але можна використовувати готове тісто. Пиріг красиво прикрашаю сіточкою з тіста. Подавайте випічку після охолодження. Такий пиріг відмінно підійде до чаю.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 220 грам
- Холодна вода - 6 Ст. Ложок
- Згущене молоко - 400 грам
- Сік лайма - 1/3 склянки
- Жовтки курячі - 3 штуки
- Чорниця - 2, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
1. У чашу міксера просійте борошно, додайте цукор, сіль, наріжте холодне вершкове масло і викладіть його в чашу. Змішайте всі гарненько.
2. Додайте в тісто холодну воду, замісіть його.
3. Розділити тісто 2 частини, загорніть одну в плівку, відправте в морозилку на 1 час.
4. Другу частину розкачайте тонко і викладіть у форму, відправте в морозильну камеру.
5. Змішайте згущене молоко, жовтки, сік лайма. Дістаньте форму з тестом з морозилки, вилийте приготовану начинку.
6. Викладіть ягоди чорниці поверх начинки.
7. Дістаньте тісто в плівці з морозильної камери, розкачайте тонко, наріжте його смужками. Прикрасьте пиріг смужками з тіста.
8. Збийте одне яйце і змастіть їм пиріг, посипте трохи цукром.
9. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 45-55 хвилин, потім остудіть і подавайте до столу.