Рецепт Пиріг з лаймом і чорницею фото

Пиріг з лаймом і чорницею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Фрукти, Чорниця
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Випічка, Пироги

Саме час для випічки пирогів зі свіжими ягодами, які можна замінити і замороженими. Такий пиріг можна зробити в будь-який час. Пропоную варіант, як приготувати пиріг з лаймом і чорницею.

Чорниця додасть солодкість, а лайм дасть свою пікантну кислинку. У цьому рецепті все зроблено з самого початку, але можна використовувати готове тісто. Пиріг красиво прикрашаю сіточкою з тіста. Подавайте випічку після охолодження. Такий пиріг відмінно підійде до чаю.

  • Борошно - 2, 5 склянки
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вершкове масло - 220 грам
  • Холодна вода - 6 Ст. Ложок
  • Згущене молоко - 400 грам
  • Сік лайма - 1/3 склянки
  • Жовтки курячі - 3 штуки
  • Чорниця - 2, 5 склянки
  • Яйце - 1 штука
пиріг з лаймом і чорницею - фото крок 1
1. У чашу міксера просійте борошно, додайте цукор, сіль, наріжте холодне вершкове масло і викладіть його в чашу. Змішайте всі гарненько.
пиріг з лаймом і чорницею - фото крок 2
2. Додайте в тісто холодну воду, замісіть його.
пиріг з лаймом і чорницею - фото крок 3
3. Розділити тісто 2 частини, загорніть одну в плівку, відправте в морозилку на 1 час.
пиріг з лаймом і чорницею - фото крок 4
4. Другу частину розкачайте тонко і викладіть у форму, відправте в морозильну камеру.
пиріг з лаймом і чорницею - фото крок 5
5. Змішайте згущене молоко, жовтки, сік лайма. Дістаньте форму з тестом з морозилки, вилийте приготовану начинку.
пиріг з лаймом і чорницею - фото крок 6
6. Викладіть ягоди чорниці поверх начинки.
пиріг з лаймом і чорницею - фото крок 7
7. Дістаньте тісто в плівці з морозильної камери, розкачайте тонко, наріжте його смужками. Прикрасьте пиріг смужками з тіста.
пиріг з лаймом і чорницею - фото крок 8
8. Збийте одне яйце і змастіть їм пиріг, посипте трохи цукром.
пиріг з лаймом і чорницею - фото крок 9
9. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці 45-55 хвилин, потім остудіть і подавайте до столу.

Схожі рецепти