Пиріг з квашеною капустою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання капусти з грибами можна вважати класичним. І сьогодні у мене пісний пиріг з цими двома компонентами. Простий, але дуже смачний.
Незважаючи на те, що цей пиріг пісний, він виходить настільки смачним, що створює враження здобного. Відмінна заміна хліба на будь-якому столі в будні і свята. Гриби беріть будь-які за смаком і наявності в будинку. Пиріг відмінно підходить до будь-яких перших страв, а також з чаєм складе прекрасний перекус, дає ситість на кілька годин. Сухі дріжджі можна замінити свіжими пресованими, яких потрібно взяти в три рази більше.
- Вода - 250 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Олія соняшникова - 5 Ст. Ложок(3 ст. L. - в тісто, 2 ст. L. - в начинку)
- Борошно - 250 грам
- Капуста квашена - 200 грам
- Печериці - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Петрушка - 10 грам
У миску налийте теплу воду. Додайте цукор і дріжджі, перемішайте.
Влийте рафіновану соняшникову олію.
У глибоку миску просійте борошно, додайте сіль.
Влийте в борошно з сіллю молоко з дріжджами, цукром та олією. Замісити некруте тісто. За консистенцією воно повинно бути, як на густі оладки.
Поставте тісто в тепле місце до збільшення в обсязі. Приблизно через 40-60 хвилин воно підійде.
Поки тісто підходить, приготуйте начинку. Квашену капусту відіжміть від розсолу і викладіть в сковороду. Гасіть капусту 10-15 хвилин, щоб вона стала м'якше.
Ріпчасту цибулю і гриби дрібно наріжте і викладіть в іншу сковороду. У мене були печериці.
Смажте гриби з цибулею, перемішуючи, до готовності.
З'єднайте з квашеною капустою.
Додайте нарізану петрушку.
Начинку для пирога посоліть за смаком і перемішайте. Можна поперчити.
Половину тіста викладіть у форму для випічки з пекарської папером.
На тісто викладіть начинку.
Начинку накрийте другою половиною тіста.
Випікайте пиріг у духовці, яку слід заздалегідь розігріти до 180-185 градусів. На це буде потрібно 35-40 хвилин.
Готовий пиріг охолодіть, наріжте і подавайте до столу.