Пиріг з квашеною капустою
(покроковий рецепт з фото)
Варіант недорогий, простий і ситної випічки хочу запропонувати вам на замітку. Якщо ви любите балувати себе і близьких домашніми несолодкими пирогами з різними начинками, тоді цей рецепт для вас.
Перед вами цікава і нескладна ідея, як приготувати пиріг з квашеною капустою з дріжджового тіста. Він хороший тим, що подавати його до столу можна як в холодному, там і теплом вигляді. Це відмінний закусочний варіант без особливого клопоту і витрат. У начинку завжди можна додати відварені яйця або шматочки м'яса, наприклад, щоб зробити пиріг ще більш апетитним.
- Вода - 1 Склянка
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 3/4 чайних ложки
- Борошно - 3 склянки
- Капуста квашена - 350 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука(+ 1 жовток для змазування)
1. Набір інгредієнтів досить простий!
2. У глибокій мисці з'єднайте цукор, дріжджі і трохи борошна.
3. Влийте воду, попередньо трохи подгрев. Залиште на 10-15 хвилин, щоб дріжджі почали свою роботу.
4. В окрему мисочку тим часом просійте борошно і додайте сіль.
5. Вбийте яйце, перемішайте.
6. Влийте в борошно опару.
7. Замісити тісто, накрийте його чистим рушником і залиште в теплі підходити.
8. Квашену капусту відіжміть від розсолу і викладіть на сковороду з рослинним маслом. Обсмажуйте хвилин 7 на середньому вогні, помішуючи. Після додайте близько склянки води і залиште гаситися, поки вся вода не піде.
9. Коли тісто добре підійшло, розділіть його навпіл. Розкачайте одну частину, викладіть на лист пергаменту.
10. Розподіліть рівним шаром начинку.
11. Накрийте пиріг другим шаром тіста. Кінець кліпу. Збийте жовток, змастіть їм пиріг. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
12. Запікайте пиріг до рум'яної апетитної скориночки хвилин 35-45. Приємного чаювання!