Пиріг з корюшкою
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з корюшкою - вже від назви цієї страви віє домашнім теплом і затишком. У свій рецепт я розповім, як приготувати такий пиріг, який збере за чаюванням всю сім'ю.
Спекти пиріг з корюшкою не складе ніяких труднощів, рецепт дуже простий, з ним впорається навіть недосвідчена господиня, а покрокова інструкція буде в допомогу. Корюшку найкраще повністю очистити від кісток, це робиться дуже легко. Жирні вершки можна замінити на вершкове масло.
- Корюшка - 500 грам
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки(2 ст. Ложки - в тісто, 1 ст. Ложка - для обсмажування цибулі)
- Сіль - 2 щіпки (в тісто)
- Цукор - 1 щіпка (в тісто)
- Вершки жирні - 30 грам (або вершкове масло)
- Молоко - 200 мілілітрів
- Борошно - 300 грам
- Дріжджі - 10 грам (свіжі, пресовані)
Підготуйте інгредієнти для приготування пирога.
Рстворіте в теплому молоці дріжджі, сіль, цукор, влийте 2 ст. Ложки рослинної олії.
Просійте борошно, замістити тісто, поставте в тепле місце для бродіння на 1, 5-2 годину.
Для начинки подрібніть цибулю і злегка обсмажте на олії.
Картопля наріжте тонкими пластинками.
Тісто розділіть на три нерівні частини.
Розкачайте найбільший шматок тіста в пласт, викладіть на лист для випічки, інвестувати, ніж картопля, приправити сіллю, поперчіть.
Зверху на картоплю викладіть цибулю.
Зверху на картоплю викладіть корюшку, додайте трохи жирних вершків або шматочки вершкового масла.
Накрийте шаром тіста, добре защипніть краю. З маленького шматочка тіста виріжте прикраси, це не обов'язково, але з ними пиріг виходить ошатним. Змастіть сумішшю яйця з молоком або просто молоком, зробіть виделкою проколи.
Випікайте пиріг у духовці при температурі 180-200 градусів протягом 50 хвилин.
Пиріг виходить дуже смачним і ситним. Смачного!