Запіканка з корюшкою
(покроковий рецепт з фото)
Піджареної корочка з смачною корюшки, ситна начинка з картоплі з помідорами - смачну запіканку оцінить вся сім'я. Щоб приготувати цю страву на обід або вечерю, вам потрібно зовсім небагато!
Таку запіканку можна приготувати не тільки з корюшки, якщо у вас залишилося кілька шматочків смаженої риби, з якої добре видаляються кісточки, ви цілком можете спорудити з неї таку запіканку. Процес дуже простий, сил на готування ви витратите дуже мало, і у вас на столі буде відмінне блюдо для сім'ї з 4-х осіб.
- Корюшка смажена - 10-12 штук
- Картопля варена в шкірці - 2-3 штук
- Помідори - 1 штука
- Яйця - 2-3 штук
- Молоко - 2/3 склянки
- Цибуля зелена - 20 грам
- Сир - 20-30 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Базилік сушений - 1-2 Щепоток
1. Вчора смажили корюшку і у вас залишилося кілька штук, які ніхто не хоче з'їсти? Відрізаємо у рибки хвостик і видалимо хребет з кісточками.
2. Очистимо відварену картоплю, наріжемо кубиками. Так само кубиками нарізаємо помідор( по бажанню, видалимо серцевину з насінням). Дрібно наріжемо зелена цибуля або іншу зелень.
3. Змішаємо в мисці картопля, помідори, Зелена цибуля. Додамо трохи сиру, натертого на терке, сушений базилік, посолити і поперчити. Перемішаємо.
4. Форму для випічки змащуємо вершковим маслом і щедро посипаємо панірувальними сухарями. А потім викладаємо філе рибки.
5. Заповнюємо форму начинкою з картоплі та помідорів, розрівняти.
6. Збиваємо яйця з молоком до однорідності і заливаємо овочі.
7. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності( яєчна суміш не повинна бути рідкою).
8. Смачного!