Пиріг з фореллю
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт незвичайного відкритого пирога з фореллю на основі пісочного тіста з начинкою, залитої сумішшю з яєць, сиру і сметани. Його можна їсти в обід або подавати на святковий стіл. Смачно!
Подають пиріг з фореллю холодним або підігрітим. Для цього пирога можна використовувати і іншу червону рибу: сьомгу, лосось, горбушу.
Якщо ви не любите маслини, їх можна замінити оливками або солодким перцем (нарізаним кубиками). Спеції можете замінити на ваші улюблені, підходять до рибних страв.
З огляду на специфіку пирога з фореллю, його краще випікати в силіконової формі, з неї його легше витягти неушкодженим, ніж з будь-якою іншою.
- Форель - 300 грам
- Цибуля - 1 штука (середнього розміру)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Гілочка базиліку - 2 штуки (можна використовувати сушений базилік)
- Спеції для риби - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Сир - 50 грам
- Вершкове масло - 140 грам
- Борошно - 280 грам(+ 1 ст. Ложка для заливки)
- Вода - 100 мілілітрів
- Крем - 1 Склянка(15-20 % жирності)
- Яйце - 1 штука
- Маслини - 70 грам
1. Змішайте вершкове масло, борошно і крижану воду з дрібкою солі за допомогою блендера або порубати ножем вручну. Замісити тісто. Помістіть його в контейнер з кришкою або загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.
2. Рибу очистіть і наріжте, попередньо вийнявши з неї всі кістки. Цибуля наріжте півкільцями. Змішайте нарізану рибу з цибулею, лимонним соком і спеціями, залиште маринуватися хвилин на 15-20. Сир натріть на крупній тертці. З базиліка обірвемо листочки. З маслин злийте рідину.
3. Застелите форму розкатаним за допомогою качалки пластом тесту, щоб повністю закрити дно і боки форми. Викладіть всю начинку упереміш.
4. Для приготування суміші для заливки з'єднайте сметану з яйцем і борошном. Збийте до утворення однорідної маси. Залийте цією сумішшю начинку.
5. Поставте пиріг в заздалегідь нагріту духовку. Випікайте близько 30 хвилин або до зарум'янювання поверхні заливки при температурі 180-200 градусів.
6. Вийміть пиріг з фореллю з форми після повного його охолодження, інакше пиріг може розламатися і матиме непрезентабельний вигляд.