Пиріг з фореллю і капустою
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний пиріг з начинкою з форелі і капусти припаде до смаку багатьом. Адже капустяні пироги люблять майже всі, а вже про соковиту рибу і говорити нема чого! Спечіть такий пиріг і побалуйте сім'ю вечерею.
Смачний пиріг з неймовірно ніжною начинкою! Капусту для начинки можна ошпарити окропом, виклавши в сито і добре обсушити. Молоду капусту можна класти в пиріг сирої.
- Тісто листкове бездріжджове - 300 грам
- Форель - 300 грам (вага філе зі шкірою)
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Яйця круто - 1-2 штук
- Цибуля зелена - 2-3 штук (трохи зелені)
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - За смаком
- Жовток - 1 штука
Капусту для начинки тонко наріжте і прогрійте пару хвилин в мікрохвильовій печі. Остудіть і трохи відіжміть від зайвої вологи. Додати сіль, поперчіть, додайте рубані круті яйця (одне або два, як любите) і дрібно нашатковану зелену цибулю. Ложечка рослинного масла зробить начинку м'якше. Добре все перемішайте.
Пласт тесту необхідно розморозити і злегка розкачайте в прямокутник. На середину широкої смужкою викладіть капустяну начинку. На неї покладіть оброблену на філе зі шкірою форель, попередньо посолити і поперчити за смаком.
Тісто з боків наріжте рівними вузькими смужками під кутом в 45 градусів. По черзі завертайте смужки на начинку, формуючи плетінку.
Залишки тесту розкачайте в джгутики і прикрасьте ними пиріг. Змастіть підсоленим жовтком. За бажанням посипте кунжутом.
Випікайте пиріг у прогрітій до 180 градусів духовці до рум'яної скоринки.
Подавати пиріг можна як гарячим, так і холодним.