Пиріг з бараниною
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг з бараниною виходить настільки смачний і ароматний, що на його приготування навіть не шкода витратити близько двох годин вільного часу, повірте, всі ваші старання будуть винагороджені.
Насправді приготування пирога з бараниною в домашніх умовах можна віднести до приємних клопотів, адже все ці дві години проходять в передчутті відмінного частування. Сам пиріг виходить дуже соковитим і неймовірно ароматним, тому його можна зробити не тільки до вечері, але і пригостити ним дорогих гостей. Загалом, такий рецепт приготування пирога з бараниною буде корисний всім господарочкам без винятку, до того ж зробити таку випічку зовсім не складно, з цим завданням впорається навіть початківець кулінар.
- Баранина нежирна - 600-700 грам (краще нога)
- Цибуля ріпчаста - 200-250 грам
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Жир баранячий - 200 грам
- Крем 20% - 400 грам
- Масло рослинне - 70 мілілітрів
- Яйце - 1 штука (для змазування)
- Сіль - 2 чайних ложки(1 - в тісто, 1 - для заливки, + за смаком в начинку)
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, koriandr)
Отже, починати приготування ми будемо, як і належить, з тіста, для початку нам необхідно нарізати баранячий жир на дуже дрібні кубики.
Тепер ми просіваємо борошно, додаємо в неї сіль і нарізану жир, викладаємо цю масу в чашу блендера і подрібнюємо. В результаті у нас повинно вийти щось на зразок борошняної крихти.
У цю крихту ми додаємо сметану і починаємо замішувати тісто (не надто інтенсивно), в кінці вливаємо олію.
Коли тісто придбає більш-менш однорідну консистенцію, формуємо з нього кулю і викладаємо його в поліетиленовий пакет, відправляємо тісто в холодильник хвилин на 20.
Тепер можна зайнятися начинкою, для неї ми беремо баранячу ногу, відокремлюємо м'ясо від кістки і очищаємо його від плівок, жив і жиру, промиваємо баранину і висушуємо її за допомогою паперових рушників.
Далі йде найскладніша і рутинна частина рецепта, м'ясо необхідно нарізати на невеликі кубики (розмір великого гороху). Після того як ми зробимо це, додаємо до баранини подрібнений ріпчаста цибуля, спеції і сіль за смаком, перемішуємо все.
Тісто, що підійшло ми ділимо на дві частини так, щоб одна була більша за іншу. Більшу частину розгортаємо в пласт і переносимо в форму, застелену пекарської папером, з боків форми повинні залишитися бортики з тіста. Викладаємо начинку на пласт і рівномірно її розподіляємо.
Потім ми беремо менший шматочок тесту, також розгортає його і акуратно переносимо на начинку. Щільно з'єднуємо краю нижнього і верхнього шару, змащуємо поверхню пирога злегка збитий яйцем.
В середині верхнього шару робимо круглий отвір, через яке буде виходити пар, і в яке ми будемо заливати рідину.
Відправляємо пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікаємо його 40-50 хвилин. Приблизно через 40 хвилин ми розводимо в склянці води чайну ложку солі і починаємо невеликими порціями вливати рідину в отвір зверху пирога (в 7-8 прийомів). Таким чином готуємо пиріг ще хвилин 10, після чого витягаємо його з духовки, нариваємо пиріг чистим рушником і залишаємо на 10-15 хвилин.
Ось тепер можна нарізати пиріг з бараниною на порційні шматочки і подати його на стіл. Приємного вам апетиту!