Пиріг з бараниною і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Баранина дуже примхлива м'ясо, тому що іноді воно виходить жорстким або сухим, але тільки не в цьому пирозі, адже тут, в поєднанні з іншими інгредієнтами, м'ясо виходить дуже соковите і ніжне.
Насправді я не дуже часто готую баранину, тому це м'ясо рідко у мене виходить смачним, мабуть щось я з ним роблю не так. Але цей простий рецепт пирога з бараниною і картоплею зовсім інша справа, він завжди виходить у мене відмінно, а м'ясо в ньому виходить ніжним і соковитим. Напевно, тут вся справа в поєднанні інгредієнтів, а також в тому, що в процесі випікання в пиріг постійно вливається бульйон. Виходить, що баранина як би гаситься в ньому разом з картоплею, тому вона і виходить такий вкуснющей. Так що я всім рекомендую цей рецепт, і хоча приготування пирога з бараниною і картоплею в домашніх умовах зажадає від вас часу і сил, але справа того варта.
- Баранина - 300 грам
- Картопля - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Бульйон м'ясний - 1 Склянка
- Борошно - 2-2, 5 склянки
- Вершкове масло - 70 грам(50 г - в тісто, 20 г - в начинку)
- Молоко - 1/4 склянки
- Яйце - 1 штука
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 3/4 чайних ложки(+ за смаком в начинку)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло топлене - За смаком (для змазування пирога)