Рецепт Пиріг з бараниною і картоплею фото

Пиріг з бараниною і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто, М'ясо, Баранина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Випічка, Пироги

Баранина дуже примхлива м'ясо, тому що іноді воно виходить жорстким або сухим, але тільки не в цьому пирозі, адже тут, в поєднанні з іншими інгредієнтами, м'ясо виходить дуже соковите і ніжне.

Насправді я не дуже часто готую баранину, тому це м'ясо рідко у мене виходить смачним, мабуть щось я з ним роблю не так. Але цей простий рецепт пирога з бараниною і картоплею зовсім інша справа, він завжди виходить у мене відмінно, а м'ясо в ньому виходить ніжним і соковитим. Напевно, тут вся справа в поєднанні інгредієнтів, а також в тому, що в процесі випікання в пиріг постійно вливається бульйон. Виходить, що баранина як би гаситься в ньому разом з картоплею, тому вона і виходить такий вкуснющей. Так що я всім рекомендую цей рецепт, і хоча приготування пирога з бараниною і картоплею в домашніх умовах зажадає від вас часу і сил, але справа того варта.

  • Баранина - 300 грам
  • Картопля - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Бульйон м'ясний - 1 Склянка
  • Борошно - 2-2, 5 склянки
  • Вершкове масло - 70 грам(50 г - в тісто, 20 г - в начинку)
  • Молоко - 1/4 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 3/4 чайних ложки(+ за смаком в начинку)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Масло топлене - За смаком (для змазування пирога)
пиріг з бараниною і картоплею - фото крок 1
Для початку приготуємо тісто, для цього ми просіваємо борошно в миску і перетираємо її з вершковим маслом до стану дрібної крихти.
пиріг з бараниною і картоплею - фото крок 2
В отриману масу вливаємо молоко, додаємо яйце, сметану, цукор і сіль.
пиріг з бараниною і картоплею - фото крок 3
Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і замішуємо м'яке і еластичне тісто, отставляем його поки в сторону.
пиріг з бараниною і картоплею - фото крок 4
Тепер можна зайнятися начинкою, для неї ми ретельно промиваємо м'ясо, зрізаємо з нього жир, плівки і жили, нарізаємо баранину невеликими кубиками. Картоплю чистимо і ріжемо на кубики за розміром такі ж, як і баранину. Жир від м'яса нарізаємо дуже дрібно, ріпчаста цибуля також подрібнюємо. Змішуємо в глибокій мисці баранину, жир, цибуля і картопля, солимо і перчимо начинку за смаком.
пиріг з бараниною і картоплею - фото крок 5
Далі ми беремо приблизно 3/4 частини тесту і розгортає його в пласт за розміром трохи більше ніж дно форми (у мене вона 24 см). Викладаємо пласт на дно форми змащеній маслом так, що залишалися бортики, на тесті рівномірно розподіляємо приготовлену начинку.
пиріг з бараниною і картоплею - фото крок 6
На начинку кладемо невеликі шматочки вершкового масла.
пиріг з бараниною і картоплею - фото крок 7
Частину, що залишилася тесту також розгортаємо і накриваємо їм начинку, з'єднуємо краю нижнього і верхнього шару дуже щільно. Зверху в пирозі робимо невеликий круглий отвір і змащуємо поверхні пирога топленим маслом.
пиріг з бараниною і картоплею - фото крок 8
Відправляємо пиріг в розігріту до 220 градусів духовку на півгодини. Після закінчення часу зменшуємо температуру до 180 градусів і випікаємо пиріг ще годину. За цей час в отвір зверху пирога кожні 20-30 потрібно вливати м'ясний бульйон.
пиріг з бараниною і картоплею - фото крок 9
Готовий ароматний пиріг нарізаємо на шматочки і подаємо його до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти