Під Тай
(покроковий рецепт з фото)
Екзотичну страву з кисло-солодким смаком, яке дуже легко приготувати в домашніх умовах. Закуповуйте відповідні продукти - і вперед, дивувати своїх рідних і близьких смачним блюдом тайської кухні.
Вперше Пад Тай я спробував, коли відпочивав в Таїланді, там це блюдо продають прямо на вулиці. Перепробував кілька варіантів цього шалено смачної страви (спрощений і з морепродуктами), вирішив якось приготувати в домашніх умовах. Рецепт приготування Пад Тай зовсім не складний, головне щоб були всі інгредієнти, і готувати треба дуже швидко.
- Рисова локшина - 350 грам
- Куряча грудка - 300 грам
- Яйце - 2 штуки
- Креветки - 5-6 штук
- Часник - 2 зубчики
- Соєвий соус - 4 Ст. Ложки(2 ст. Л для соусу)
- Свіжий перець чилі - 1-2 штук
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Молодий зелений лук - 6 штук
- Коричневий цукор - 4 Ст. Ложки
- Тамаринд пасти - 2-3 Ст. Ложок (можна замінити на 6 ст. Л соку лайма)
- Рибний соус - 6 Ст. Ложок
- Проростки сої або маша - 100 грам
- Вапно - 1 штука
- Несолоний обсмажений арахіс - 1/2 склянки
- Braai - 1 пучок
- Імбир - 1 штука(3-4 см.)
Куряче філе помиємо і наріжемо невеликими смужками. Креветки очистимо і, якщо вони великі, наріжемо на невеликі шматочки.
Відправимо філе і шматочки креветок в миску, туди ж наливаємо 2 ст. Ложки соєвого соусу. Залишимо на деякий час, нехай просочиться.
Білу і світло-зелену частину зеленої цибулі і перець чилі наріжемо кружечками, імбир натерти на дрібній тертці, а часник пропустимо через прес.
Рисову локшину необхідно замочити в теплій воді на 5-6 хвилин, а потім відкинути на друшляк.
Готуємо соус: змішуємо коричневий цукор, пасту з тамаринду, 2 ст. Ложки соєвого соусу, рибний соус. Добре перемішуємо до однорідного стану.
Підготуємо ще яйця, які нам необхідно трохи збити і підсмажити, як омлет. Потім його ми наріжемо невеликими смужками.
У велику гарячу сковороду з рослинним маслом додаємо часник, імбир, перець і зелену цибулю. Смажимо на великому вогні близько хвилини, постійно помішуючи.
Далі відправляємо курку і креветки на сковороду, смажимо хвилини 3, а потім додаємо омлет.
Тепер настала черга локшини і соусу відправитися на сковороду. Соус підливати будемо потроху. Перемішайте доти, поки весь соус не вбереться в локшину.
Далі додаємо порізану кінзу, пір'я цибулі і паростки сої. Перемішуємо, накриваємо кришкою, прибираємо з вогню і залишаємо на хвилин 5.
Подавайте Пад Тай з арахісом і часточками лайма. Смачного!