Курка «під Тай»
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні познайомимося з класичним тайським блюдом. А саме, я розповім вам, як приготувати курку "пад Тай" . Її готують на кожному розі і на всіх кухнях в країні. Готуємо і ми!
Основою цієї страви є рисова локшина. До неї вже додають м'ясо, морепродукти, птицю і овочі. Технологія приготування проста і логічна. Всі інгредієнти між собою з'єднає соус. Чи не обійдемося і без гострих ноток, а також свіжої кислинки. Загалом, все що ви любите в азіатській кухні - буде в цьому рецепті.
- Вапно - 1 штука
- Зелена цибуля, перо - 2 штуки
- Braai, гілочка - 3 штуки
- Куряча грудка - 2 штуки
- Морква - 60 грам
- Рисова локшина - 240 грам
- Арахіс солоний - 30 грам
- Соус "чилі" - 120 мілілітрів
- Рибний соус - 10 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Оливкова олія - 3 чайних ложки
1. Підготуйте інгредієнти. Грудку наріжте смужками. Лук наріжте, відокремивши зелену частину від білої. Кінзу дрібно нарубати. Часник подрібніть. Горіхи придушити. Вапно razrezhyte з 4 часточки.
2. Відваріть локшину в киплячій підсоленій воді протягом 4 хвилин. Потім злийте воду, локшину промийте. Додайте 1 немає. Ложку масла і перемішайте.
3. Потім обсмажте курку в олії по 3 хвилини з кожного боку, додавши сіль і перець за смаком.
4. Тим часом моркву нашаткуйте смужками. Обсмажте її в маслі разом з білою частиною цибулі і часником протягом 2-х хвилин, помішуючи.
5. Далі перекладіть локшину в сковороду до овочів. Додайте курку. Влийте соусу і трохи масла. Готуйте страву 2 хвилини, помішуючи.
6. Подавайте "пад Тай" із зеленню і лаймом. Смачного!