Пад тай з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайне поєднання смаків в екзотичному блюді, яке ми легко можемо приготувати в домашніх умовах. Хрусткий тофу, смажена локшина, ніжні креветки, арахіс і соус. Вийде шалено смачна страва!
Як і будь-який люблячий готування людина, я намагаюся відтворити страви, які я пробував в різних країнах і які мені найбільше сподобалися. Пад Тай - дуже популярна страва в Таїланді. Його готують з м'ясом, з грибами, креветками, з тофу і подають в будь-якому хорошому ресторані або продають прямо на вулицях. Сьогодні я хочу запропонувати вам рецепт приготування страви Пад Тай з креветками. Всі продукти треба приготувати заздалегідь, адже готується страва дуже швидко і виходить шалено смачним.
- Креветки - 10-12 штук
- Рисова локшина - 250 грам
- Паростки пророслої сої - 200 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Рибний соус - 3 Ст. Ложки
- Тамаріндовое паста - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Сир тофу - 120 грам
- Стебла цибулі-порею - 2-3 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Ріпчасту цибулю або шалот - 1 штука
- Яйце - 3-4 штук
- Смажений арахіс - 2-3 Ст. Ложок
- Перець чилі мелений - 1/3 чайних ложки (за смаком)
Рисову локшину замочіть в теплій воді хвилин на 15-20, а креветки потрібно розморозити і почистити. Потім підсмажити їх на протязі 1 хвилини на сильному вогні на рослинній олії, помішуючи.
Соус треба приготувати заздалегідь, потім часу просто не буде. Змішуємо рибний соус, тамариндовую пасту, цукор і пластівці або мелений перець чилі. Добре все перемішайте - і можна трохи підігріти, щоб цукор розчинився.
На розпечений вок з рослинним маслом відправляємо нарізану смужками тофу, обсмажуємо близько 2-3 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи. До нього додаємо нарізану соломкою ріпчасту цибулю.
Тепер настала черга дрібно нарізаного часнику і зеленого лука, який ми порізали не дуже дрібно. Робимо вогонь побільше, смажимо менше хвилини.
Відправляємо в вок готову локшину, добре перемішуємо. Заливаємо готовим соусом, знову перемішуємо і смажимо півхвилини.
Тепер нам треба посунути всі продукти в воке в сторону, додамо пару ложок рослинного масла і вобьем яйця, які треба дуже швидко перемішувати.
Прийшла черга відправитися в вок паросткам сої. Смажимо все на середньому вогні близько 2 хвилин.
Підсмажені креветки теж додаємо в вок, перемішуємо весь вміст, посипаємо подрібненим арахісом, подаємо в гарячому вигляді, прикрасивши зеленню на ваш смак.