Піца на шпажках в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, Усе, хто переглядає мої рецепти, вже зрозуміли, що я великий любитель піци в будь-яких її варіантах і проявах. Експериментую я не тільки з начинками для піци, але і з її формами.
Ця дуже проста і швидка в приготуванні піца стане справжньою знахідкою для вас, якщо в холодильнику порожньо, а домочадці просять їсти. Чому б не приготувати звичайну піцу з тих же інгредієнтів, запитаєте ви. Але ж ви знаєте мою любов до експериментів. До того ж, як мені здається, в такому варіанті піца виходить дуже оригінальною, її простіше їсти. До речі, такий піцою можна замінити бутерброди, які ви берете з собою на прогулянку або на роботу. Готуйте, експериментуйте і отримуйте задоволення від результату!
- Тісто слоено-дріжджове - 200 грам
- Помідори черрі - 8-10 штук
- Перець солодкий - 1 штука
- Міні-пепероні - 2 штуки
- Моцарелла - 100 грам
- Сир твердий - 50 грам
- Зелень - За смаком (для прикраси)
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Італійські трави - 1/2 чайних ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Очистіть і промийте солодкий перець, потім наріжте його на невеликі квадратики. Міні-пепероні поріжте на кружечки товщиною 7-8 мм, твердий сир також поріжте на квадратики. Необхідна кількість тесту необхідно розморозити і поріжте на плоскі шириною 2 см.
Для приготування піци на шпажках вам знадобляться, звичайно ж, самі бамбукові шпажки довжиною близько 20 см. На кожну шпажку наколи тісто, потім по черзі надягайте пепероні, твердий сир, солодкий перець і помідори черрі, потім огинає все це тестом і повторюйте процедуру. Загалом, надягати начинку ви можете в будь-якому порядку, як вам сподобається.
Викладіть заготовки на деко, застелений фольгою. В окремій мисці змішайте оливкова олія з італійськими травами (при бажанні можна трохи присолити), отриманою сумішшю збризніть піцу на шпажках. Потім зверху викладіть подрібнену моцарелу. Її можна натерти на крупній тертці, а можна просто дрібно нарізати, як це зробила я. Запікайте піцу на шпажках в духовці приблизно 20-25 хвилин, поки тісто не виросте і не підзолотившись.
Подавайте піцу на шпажках гарячої, прикрасивши зеленню. Їжте із задоволенням!