Курка в духовці з овочами на шпажках
(покроковий рецепт з фото)
Духовка і трохи фантазії - це те, що потрібно для приготування незвичайного і при цьому дуже простого блюда - курячих шашличків з овочами на шпажках.
Це красива і смачна закуска для застілля. Приготуйте маринад з кефіру і спецій. Помістіть в нього м'ясо і цибулю, і приберіть на 2 години в холодильник. Поріжте помідори і перець. Насадити на дерев'яні шпажки м'ясо, чергуючи його з овочами. Викладіть їх на застелений фольгою деко і запечіть в духовці протягом 40 хвилин. На стіл подайте в гарячому вигляді з гарніром на ваш смак. Смачного!
- Куряче філе - 900 грам
- Помідор - 2 штуки
- Болгарський перець - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Кефір - 1 Склянка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець, пряні трави - За смаком
Змішайте кефір з подрібненим часником, оливковою олією, сіллю і спеціями (за смаком).
Поріжте м'ясо і цибулю, залийте їх маринадом і залиште в холодильнику на 2 годину.
Поріжте помідори і перець.
Насадити на дерев'яні шпажки м'ясо, чергуючи його з овочами. Застеліть деко фольгою, розкладіть на ній шпажки, відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 35-40 хвилин. При цьому періодично перевертайте шпажки, щоб прожарка була рівномірною. На стіл подайте в гарячому вигляді з гарніром на ваш смак.