Курка на шпажках з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Смачна, ніжна і ароматна курка на шпажках з овочами - відмінна закуска навіть на святковому столі. Якщо ви на природі - приготуйте шашлички на багатті, а якщо вдома - в звичайній духовці.
Курка на шпажках з овочами у вигляді шашлику готується легко в духовці або в аерогрилі. Цей же рецепт підійде, якщо ви вирішите приготувати м'ясо на багатті. Маринад з кефіру зі спеціями і часником відмінно оживляти куряче філе, і воно буде не таким сухим в результаті приготування.
- Куряче філе - 800 грам
- Помідори - 3 штуки
- Цибуля - 3 штуки
- Болгарський перець - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Кефір - 300 мілілітрів
- Сіль і спеції - За смаком
- Shpazhki - 10 штук
1. Якщо ви хочете шашлик, але немає можливості відправитися на природу - не біда! Приготуйте куряче філе з овочами прямо в духовці. Попередньо птицю потрібно замаринувати, а духовку - добре розігріти. Якщо у вас є аерогриль, можете скористатися ним.
2. У кефір видавлюємо часник і додаємо спеції за смаком. Добре перемішуємо маринад.
3. Нарізаємо кубиками середнього розміру куряче філе, і відправляємо його в маринад.
4. Ріжемо кільцями ріпчасту цибулю, потім теж відправляємо в маринад.
5. Перемішуємо м'ясо з цибулею і залишаємо на півгодини.
6. Нарізаємо овочі. М'ясо, цибуля і овочі, чергуючи, nanizиvaem з shpazhki.
7. Шпажки попередньо змастіть рослинною олією, підготуйте фольгу.
8. Викладаємо шашлик на фольгу, загортаємо і відправляємо його в розігріту духовку. Для 10 хвилин до того, як витягнете шашлик з духовки, розгорніть фольгу і дайте м'яса і овочів підрум'янитися.
9. Викладаємо готовий шашлик на велике блюдо, прикрашаємо листям салату - і подаємо до столу.