Курка на шпажках в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Деякі не люблять куряче м'ясо, так як воно іноді виходить сухуватим. Однак є спосіб цього уникнути. Наприклад, приготувати куряче м'ясо на шпажках. Смачно, соковито і мінімум калорій.
Куряче філе треба порізати і замаринувати. Палички - замочити. Потім нанизуємо м'ясо на палички, викладаємо у форму для запікання овочі та відправляємо все в духовку. Ми приготували відразу дві страви - рум'яну курятину на шпажках і овочевий гарнір. Залишилося тільки подати на стіл і насолоджуватися. Смачного!
- Куряче філе - 300 грам
- Заморожені овочі - 350 грам
- Кефір - 100 грам
- Солодкий перець - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Прянощі та приправи - За смаком
- Сіль - За смаком
Куряче філе промийте і поріжте великими кубиками. Часник пропустіть через прес, цибулю порізати півкільцями. Змішайте цибулю і часник з м'ясом, додайте сіль, спеції, кефір і добре перемішайте. Накрийте плівкою і залиште маринуватися 5-7 годин. Можна на ніч.
Шпажки замочіть у воді на півгодини, щоб вони просочилися не загорілося в духовці.
Заморожену овочеву суміш викладіть на тарілку розморожувати. Можна купити в супермаркеті будь-яку на ваш смак.
Тим часом поріжте солодкий перець на великі квадрати.
Одягніть мариноване м'ясо і перець на шпажки. У вас вийдуть своєрідні шашлички.
Обсмажте їх на добре розпеченому грилі по одній хвилині з кожної сторони. Зверніть увагу, що сторін у нас чотири.
У форму для запікання викладіть розморожені овочі. Додайте спеції за смаком. Зверху викладіть шпажки з м'ясом.
Накрийте форму фольгою і відправте в духовку на 25 хвилин при 180 градусах. Для 5 хвилин до готовності фольгу зніміть.