Перепели, фаршировані кускусом
(покроковий рецепт з фото)
Перепелочек не дарма називають "царськими пташками", їх м'ясо зміцнює імунітет і покращує травлення. А щоб приготувати смачне і святкове блюдо, прочитайте мій рецепт!
Отже, розповім, як приготувати перепілок, фаршированих кускус. Блюдо це святкове і ошатне, ароматне. Для приготування знадобиться маринад на основі свіжого апельсинового соку, 1 крупного апельсина буде досить. Якщо апельсин дуже солодкий, можна додати трохи лимонного соку. Для фарширування знадобиться солодкий перець, візьміть шматочки різних кольорів, так блюдо ваше буде виглядати яскравіше і красивіше. Вперед!
- Перепелиці - 3 штуки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Бульйон або вода - 150 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Кускус - 75 грам
- Солодкий перець - 3 скибочки (різних квітів)
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Апельсин - 1 штука (маринад)
- Імбир мелений - 1-2 Щепоток (маринад)
- Мед рідкий - 1 Чайна ложка (маринад)
1. Підготуйте продукти. Перепелочек вимийте всередині і зовні. Обсушити рушниками паперовими.
2. Приправити сіллю і poperčite Туска, залиште хвилин на 10.
3. З свіжого апельсинового соку, меду і імбиру зробіть маринад. У пакет покладіть тушки перепілок, залийте маринадом і щільно затягніть пакет, щоб не залишився всередині повітря. Приберіть на 30 хвилин в холодильник, періодично перевертайте пакет.
4. Очистіть цибулю, поріжте кубиками і обсмажте на олії до готовності.
5. Всипте кускус, влийте гарячий бульйон, приправити сіллю, поперчіть, перемішайте і зніміть з вогню сковороду, накрийте щільно кришкою. Дайте настоятися 5 хвилин.
6. Перці різних кольорів поріжте кубиками.
7. Додайте перці до готової каші і перемішайте.
8. Наповніть тушки kuskusom, покладіть у змащену маслом форму для запікання. Полийте апельсиновим маринадом (3 ст.Л, більше не треба).
9. Запікайте перепілок 20-25 хвилин при 180 градусах, періодично поливаючи маринадом.
10. Подавайте пташок зі свіжими овочами, приємного!