Рецепт Перепели, фаршировані кускусом фото

Перепели, фаршировані кускусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Перепелиця
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Перепелочек не дарма називають "царськими пташками", їх м'ясо зміцнює імунітет і покращує травлення. А щоб приготувати смачне і святкове блюдо, прочитайте мій рецепт!

Отже, розповім, як приготувати перепілок, фаршированих кускус. Блюдо це святкове і ошатне, ароматне. Для приготування знадобиться маринад на основі свіжого апельсинового соку, 1 крупного апельсина буде досить. Якщо апельсин дуже солодкий, можна додати трохи лимонного соку. Для фарширування знадобиться солодкий перець, візьміть шматочки різних кольорів, так блюдо ваше буде виглядати яскравіше і красивіше. Вперед!

  • Перепелиці - 3 штуки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Бульйон або вода - 150 мілілітрів
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Кускус - 75 грам
  • Солодкий перець - 3 скибочки (різних квітів)
  • Сіль, перець чорний мелений - За смаком
  • Апельсин - 1 штука (маринад)
  • Імбир мелений - 1-2 Щепоток (маринад)
  • Мед рідкий - 1 Чайна ложка (маринад)
перепели, фаршировані кускусом - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Перепелочек вимийте всередині і зовні. Обсушити рушниками паперовими.
перепели, фаршировані кускусом - фото крок 2
2. Приправити сіллю і poperčite Туска, залиште хвилин на 10.
перепели, фаршировані кускусом - фото крок 3
3. З свіжого апельсинового соку, меду і імбиру зробіть маринад. У пакет покладіть тушки перепілок, залийте маринадом і щільно затягніть пакет, щоб не залишився всередині повітря. Приберіть на 30 хвилин в холодильник, періодично перевертайте пакет.
перепели, фаршировані кускусом - фото крок 4
4. Очистіть цибулю, поріжте кубиками і обсмажте на олії до готовності.
перепели, фаршировані кускусом - фото крок 5
5. Всипте кускус, влийте гарячий бульйон, приправити сіллю, поперчіть, перемішайте і зніміть з вогню сковороду, накрийте щільно кришкою. Дайте настоятися 5 хвилин.
перепели, фаршировані кускусом - фото крок 6
6. Перці різних кольорів поріжте кубиками.
перепели, фаршировані кускусом - фото крок 7
7. Додайте перці до готової каші і перемішайте.
перепели, фаршировані кускусом - фото крок 8
8. Наповніть тушки kuskusom, покладіть у змащену маслом форму для запікання. Полийте апельсиновим маринадом (3 ст.Л, більше не треба).
перепели, фаршировані кускусом - фото крок 9
9. Запікайте перепілок 20-25 хвилин при 180 градусах, періодично поливаючи маринадом.
перепели, фаршировані кускусом - фото крок 10
10. Подавайте пташок зі свіжими овочами, приємного!

Схожі рецепти