Перепели на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Маючи в наявності свіжі тушки перепелів, обов'язково приготуйте їх на мангалі, попередньо замаринувавши в суміші ароматних спецій, приправ і масла. Блюдо ідеально для виїзду на пікнік або на природу.
Неймовірно смачне гаряче блюдо з перепелів по достоїнству оцінять чоловіки, особливо під келих охолодженого пива. Не забудьте про різні соуси і соління - вони стануть ідеальним дуетом для смаженої на мангалі птиці. За бажанням тушки перепелів можна замаринувати і на всю ніч, помістивши їх в холодильник. Але перед приготуванням не полінуйтеся їх дістати і прогріти при кімнатній температурі близько 1 годину, щоб м'ясо не залишилося сирим усередині після прожарювання!
- Перепілка - 3 штуки
- Масло рослинне - 60 мілілітрів
- Паприка солодка мелена - 1 Чайна ложка
- Часник сушений - 0, 5 чайних ложки
- Приправа для курки - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 щіпки (в залежності від смаку приправи)
- Мелений чорний перець - 4 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Приправи та спеції подрібніть, змішайте з рослинним маслом без запаху. Кількість солі додавайте виходячи з смаку приправи для курки. Найчастіше в приправі сіль вже присутній!
Ретельно промийте тушки перепелів і обсушити паперовими рушниками. Розріжте по грудях і розпластайте плазом.
Повапните тушки приготовленої сумішшю. Помістіть в глибоку миску і залиште на 30-40 хвилин, щоб тушки ввібрали в себе часниковий аромат.
Розжарити мангал або гриль, викладіть перепелів спочатку шкіркою верх і обсмажте близько 10-15 хвилин. Час безпосередньо залежить від створеного вами спека в мангалі.
Намагайтеся не залишати їх на прямому вогні, інакше тушки обвугляться, а всередині не прожаряться. Переверніть їх на спинку і обсмажте ще 10-12 хвилин.
Запечених перепелів з мангала подавайте відразу до столу, присипавши подрібненою зеленню. Вони ідеальні з соусами і келихом пінного пива!