Перепели фаршировані
(покроковий рецепт з фото)
А чому б вам на вечерю сьогодні не підготували "царську птицю"? До речі, так називають приплив. Їх дієтичне м'ясо відноситься до делікатесів і з нього готують неймовірні страви. Читайте!
Ніжне м'ясо перепелів ідеально поєднується з кускус… М'ясо залишиться соковитим, за рахунок яскравої начинки. До речі, про гарнір турбуватися зовсім не потрібно, блюдо у на з розряду "два в одному" . А який вийде аромат! Адже в складі присутні цитрусові. Хочу доповнити, що солодкий перець можна замінити іншими овочами, апельсин - лимоном.
- Перепели - 4 штуки
- Кускус - 100 грам
- Бульйон курячий - 200 мілілітрів
- Болгарський перець - 3 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Апельсин - 2 штуки
- Корінь Ібірь - 1 штука (шматочок 1-1, 5 см)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Паприка - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Перепілок промийте та висушіть. Потім натріть їх сіллю і перцем.
Приготуйте соус. З апельсинів вичавіть сік і процідіть через ситечко.
Очищений корінь натріть на дрібній тертці.
До апельсиновому соку додайте мед, імбир і сік лимона. Суміш ретельно перемішайте. Соус готовий!
В пакет, найкраще герметичний, викладіть перепілок. Влийте до них соус. Залиште птицю маринуватися на 30 хвилин в холодильнику.
Очищену цибулю дрібно наріжте. Обсмажте його в маслі до м'якості.
Потім вимкніть вогонь. Додайте в сковороду кускус. Залийте його бульйоном. Закрийте кришку. Залиште інгредієнти на 7 хвилин.
Промитий перець наріжте дрібними кубиками.
І додайте в сковороду, а також сіль і паприку. Начинку перемішайте.
Птицю нафаршіруйте. Викладіть тушки в змащену маслом форму для випічки. Зверху влийте соус з пакета.
Запікайте перепілок при 180 градусах в духовці протягом 25 хвилин. Іноді поливайте їх соусом. Смачного!