Смажені перепели
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас під рукою виявилися ці маленькі пташки і ви не знаєте, як приготувати смажених перепелів, щоб вони вийшли смачними, тоді цей рецепт буде дуже до речі.
Цей варіант смаження для тих, хто любить страви у фритюрі. Хрустка і дуже апетитна скоринка, а всередині - ніжне і пікантне м'ясо. Подавати до столу перепілок можна з соусом, овочами або гарніром за смаком. Обов'язково рекомендую спробувати, це дуже смачно!
- Перепели - 6 штук
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 літр
1. Насамперед вимийте перепілок і наріжте кожну на шматочки. Викладіть їх в глибоку миску.
2. Що стосується спецій, то тут ви можете вибрати те, що вам до душі. Рекомендую обов'язково використовувати трохи солі і перцю, а для любителів гостренького - чилі.
3. Натріть перепілок сумішшю спецій і полийте трохи соєвим соусом. Також можна додати пару ложок білого сухого вина. Залиште на годинку, щоб м'ясо просочилося.
4. З'єднайте просіяне борошно з крохмалем і перемішайте. Обваляйте птицю з усіх боків. Паралельно розігрійте як слід рослинне масло.
5. Викладіть перепілок в масло і смажте на середньому вогні до рум'яної скоринки. Процес цей не займе багато часу, так що не відходьте від плити!
6. Обережно дістаньте їх з масла.
7. І перед подачею викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати залишки масла. Краса!