Перець по-одеськи
(покроковий рецепт з фото)
Заготівля виходить"2 в 1" : смачні і перець, і томатна заливка. Перець можна подавати до будь-якого гарніру, а томатна заливка - для приготування соусів або заправки в борщ. Готуємо без стерилізації.
Як приготувати перець по-одеськи? Болгарський перець розрізати на 4 частини. Томатний сік доведіть до кипіння, потім закладіть нарізаний перець і варіть протягом 10 хвилин. Розкладіть його по банкам, залийте томатом, закатати кришками. Смачно!
- Перець болгарський - 25 штук
- Помідор - 1 кілограм
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1/3 склянки
- Оцет 9 % - 1 Ст. Ложка
Перець і помідори вимийте. Перець розрізати уздовж навпіл, видаліть насіння. Розріжте ще на половинки.
Помідори перейдіть через м'ясорубку. У томатний сік додайте сіль, цукор, оцет і рослинне масло.
Томатний сік доведіть до кипіння. Додайте нарізаний перець, варіть протягом 10 хвилин.
Розкладіть перець в стерилізовані банки, залийте гарячим томатним соком, закатати кришками. Вихід готового продукту - два 0, 5 літрові банки. Зберігайте в прохолодному і темному місці.