Кабачки по-одеськи
(покроковий рецепт з фото)
Така пікантна закуска стане відмінним доповненням до вашого повсякденного раціону, приготувати її зовсім нескладно, а оскільки зараз на дворі літо, то ви можете робити це блюдо хоч кожен день.
Я думаю, важко знайти більш популярний овоч в літню пору, ніж кабачок, його можна побачити на столі у кожної сім'ї, відрізняється лише спосіб його приготування. Я теж хочу поділитися з вами своїм рецептом і розповісти, як зробити кабачки по-одеськи, відмінне і просте блюдо на кожен день. Повірте, ця пікантна закуска моментально завоює ваше серце і стане стравою номер один в літній період, до того ж зробити кабачки по-одеськи в домашніх умовах дійсно дуже просто і ви впораєтеся з цим завданням швидко. Отже, приступимо до приготування.
- Кабачок молодий - 500 грам
- Часник - 3-6 зубчиків
- Майонез - 100-150 грам
- Борошно - 6-8 Ст. Ложок
- Масло рослинне - За смаком (для обжарки)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Промиваємо кабачки під холодною водою і відрізаємо у них хвостики.
Потім нарізаємо кільцями шириною близько 1-1, 5 см, посипаємо сіллю і меленим перцем.
Потім насипаємо в широку плоску тарілку борошно і обвалюють у ній кабачки з усіх боків.
У сковороду наливаємо рослинне масло і гарненько його нагріваємо. Викладаємо кабачки на сковороду і обсмажуємо їх до золотистого кольору з кожного боку.
Обсмажені кабачки викладаємо на паперову серветку, щоб прибрати надлишки масла, потім перекладаємо їх в тарілку.
Коли все кабачки будуть обсмажені, ми чистимо часник і подрібнюємо його, після чого змішуємо з майонезом, солимо і перчимо суміш.
Викладаємо обсмажені кружальця кабачка на широке блюдо одним шаром і змащуємо їх поверхню приготованим соусом з майонезу і часнику. Решта кабачки кладемо поверх першого шару і так же обмазуємо їх майонезом. Прикрашаємо блюдо свіжою зеленню і подаємо до столу. Смачного!