Рецепт Пекінська качка фото

Пекінська качка
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Птах, Качка
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви цілком

Сьогодні всім любителям качки пощастило, адже вони дізнаються, як приготувати пекінську качку в домашніх умовах так, щоб всі були в захваті. Вам здається, що це вкрай складно? Ви помиляєтесь!

Блюдо необхідно подавати зі сливовим соусом, який відмінно підкреслить смак качки. Перед подачею з качки необхідно видалити шкірку, наріжте м'ясо на шматочки. Буде дуже смачно, смачного!

  • Качка - 1 штука
  • Мед - 1/4 штуки
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Пиво - 400 грам
  • Цукор - 1/4 склянки
  • Білий оцет - 1/4 склянки (дистильований)
  • Зливи - 5 штук
  • Часниковий соус - 1 Ст. Ложка
  • Імбир тертий - 1 Чайна ложка
1
Качку необхідно промити і просушити, після чого акуратно відокремте шкіру від м'яса, не пориваючи її. В окремій ємності змішуємо соєвий соус, трохи води, мідь.
2
Змащуємо всю поверхню качки соєво-медовим соусом. В окремій мисці змішуємо сіль і розпушувач, покриваємо поверхню качки. Качку необхідно відставити на протязі 12-36 годин.
3
Після цього розігріваємо духовку до 180 градусів, а качку встановлюємо на пляшку і промиваємо окропом, даємо висохнути.
4
Далі качку необхідно встановити на рожен в духовці і смажити протягом 30 хвилин, поки шкірка не стане коричневого кольору. Зменшуємо температуру і продовжуємо смажити протягом 1, 5 годин. Даємо відпочити протягом 10 хвилин.
5
Тим часом готуємо сливовий соус. Для цього змішуємо цукор, воду в сотейнику і варимо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Потім додаємо оцет і готуємо протягом 1 хвилини. Зливи, соєвий соус, імбир і часниковий соус чилі додаємо до загальної маси і зменшуємо вогонь до середнього рівня. Тушкуємо протягом 10 хвилин, після чого подрібнюємо соус в чаші блендера до однорідності.

Схожі рецепти