Пекінська качка
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні всім любителям качки пощастило, адже вони дізнаються, як приготувати пекінську качку в домашніх умовах так, щоб всі були в захваті. Вам здається, що це вкрай складно? Ви помиляєтесь!
Блюдо необхідно подавати зі сливовим соусом, який відмінно підкреслить смак качки. Перед подачею з качки необхідно видалити шкірку, наріжте м'ясо на шматочки. Буде дуже смачно, смачного!
- Качка - 1 штука
- Мед - 1/4 штуки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Пиво - 400 грам
- Цукор - 1/4 склянки
- Білий оцет - 1/4 склянки (дистильований)
- Зливи - 5 штук
- Часниковий соус - 1 Ст. Ложка
- Імбир тертий - 1 Чайна ложка
1
Качку необхідно промити і просушити, після чого акуратно відокремте шкіру від м'яса, не пориваючи її. В окремій ємності змішуємо соєвий соус, трохи води, мідь.
2
Змащуємо всю поверхню качки соєво-медовим соусом. В окремій мисці змішуємо сіль і розпушувач, покриваємо поверхню качки. Качку необхідно відставити на протязі 12-36 годин.
3
Після цього розігріваємо духовку до 180 градусів, а качку встановлюємо на пляшку і промиваємо окропом, даємо висохнути.
4
Далі качку необхідно встановити на рожен в духовці і смажити протягом 30 хвилин, поки шкірка не стане коричневого кольору. Зменшуємо температуру і продовжуємо смажити протягом 1, 5 годин. Даємо відпочити протягом 10 хвилин.
5
Тим часом готуємо сливовий соус. Для цього змішуємо цукор, воду в сотейнику і варимо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Потім додаємо оцет і готуємо протягом 1 хвилини. Зливи, соєвий соус, імбир і часниковий соус чилі додаємо до загальної маси і зменшуємо вогонь до середнього рівня. Тушкуємо протягом 10 хвилин, після чого подрібнюємо соус в чаші блендера до однорідності.