Рецепт Печиво «равлик» з маком фото

Печиво «равлик» з маком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Булочки
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Булочка"Равлик" з маком - це прекрасна і ароматна випічка, яка прикрасить ваш святковий стіл або ж просто доповнить чаювання з друзями. Такі булочки зручно брати з собою в дорогу.

Опис приготування:

Булочки з начинкою з маку кожен з нас пам'ятає ще з дитинства. Що може бути смачніше соковитою і ароматною домашньої здоби? Якщо у вас не багато часу, щоб приготувати ці булочки, то використовуйте для тесту дріжджі моментальної дії. Щоб дізнатися, як приготувати булочку равлика з маком, читайте цей рецепт.

  • Молоко - 1 Склянка
  • Дріжджі - 25 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 4 склянки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Яйце - 1 штука
  • Мак - 1/2 склянки (начинка)
  • Цукор - 4 Ст. Ложки (начинка)
  • Білок - 1 штука (начинка)
  • Жовток - 1 штука (для змазування)
булочка
Візьміть велику скляну миску і насипте в неї цукор, покладіть свіжі дріжджі і влийте до них молоко. Воно не повинно бути холодним, підігрійте молоко до кімнатної температури.
булочка
Ретельно перемішайте всі інгредієнти, поки не розчиняться цукор і дріжджі. Потім вбийте до них сире куряче яйце і збийте все до однорідності за допомогою вилки або віночка.
булочка
Потім просійте борошно через сито кілька разів, щоб та наситилася киснем. Це дуже важливо для солодкої повітряної випічки. Після цього введіть борошно разом з ваніліном до рідких інгредієнтів.
булочка
Наріжте холодне вершкове масло на шматочки, додайте до тесту з рослинним маслом без запаху. Замісити тісто, перетворите його в кулю.
булочка
Скачане в кулю тісто покладіть в миску, накрийте харчовою плівкою або рушником. Залиште його на годину в теплому місці, щоб тісто підійшло.
булочка
Поки тісто піднімається, приготуйте начинку для булочок. Для цього змішайте в мисці мак з цукром і потовчіть його товкачем. Або ж перейдіть все на м'ясорубці. Потім додайте в начинку білок і ретельно все перемішайте.
булочка
Розкачайте тісто, що підійшло і викладіть на нього начинку з маку і цукру. Розподіліть її рівномірно по тесту. Поверніть тісто в рулет.
булочка
Потім рулет з тіста згорніть по колу, щоб вийшло щось на подобу равлика. Змастіть форму для запікання олією і викладіть тісто у форму. Надріжте його за допомогою ножиць. Змастіть тісто жовтком, посипте горішками, маком або цукром. Випікайте булочки при температурі сто вісімдесят градусів тридцять хвилин.

Схожі рецепти