Рецепт Печиво «равлик» фото

Печиво «равлик»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Молоко
Вегетаріанське харчування
Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Солодке , Булочки
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Повсякденний, дуже простий і смачний рецепт здоби, як приготувати булочку «Равлик». Уже за назвою зрозуміло, що це скручена рулетом випічка. Готую її з корицею і потім поливаю глазур'ю.

Опис приготування:

Такі булки роблять з маком, з родзинками та іншими сухофруктами, з корицею та цукром. Можна зробити їх з дріжджового тіста, пісочного і інших. Такі булки можна готувати хоч кожен день, наприклад, в школу або на роботу. Подавати випічку потрібно остигнула, але дуже важко стримуватися, поки вона остигають

  • Пісочне печиво з цукром - 100-200 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Обкладинка - 1 Ст. Ложка
  • Цукрова пудра - 3/4 склянки
  • Молоко - 1 Ст. Ложка
1
Розламайте печиво в крихту, викладіть в миску, додайте розм'якшене вершкове масло (трохи залиште), вбийте яйце і додайте борошно.
2
Замісити тісто (при необхідності додайте ще печива) і розкачайте його товщиною близько 5-6 міліметрів. Змастіть розм'якшеним вершковим маслом.
3
Цукор змішайте з корицею і посипте приготовленої сумішшю пласт тесту, поверніть його рулетом.
4
Оберніть рулет харчовою плівкою і відправте на 30 хвилин в морозильну камеру.
5
Через півгодини дістаньте тісто і розріжте його шматочками товщиною 2 см. Викладіть булочки на застелений пергаментом деко.
6
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 10-12 хвилин, потім дістаньте деко і остудіть булочки 2 хвилини, потім перекладіть в тарілку і залиште на 15 хвилин.
7
Для глазурі: в мисці змішайте молоко з цукровою пудрою. Приготовленої глазур'ю полийте булочки.

Схожі рецепти