Грецька равлик з сиром і шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг у формі спіралі з начинкою з сиру і шпинату порадує ваших домашніх і гостей. Смачно, ситно і оригінально! Беріть на замітку рецепт!
Пиріг "грецька равлик з сиром і шпинатом" універсальний. Його можна подати не тільки на закуску, але і до будь-якого першого блюда замість хліба. А також до чаю або кави. Для його приготування підійде листкове бездріжджове тісто або дріжджове. Рецепт досить простий, але трохи повозитися доведеться. За бажанням посипте пиріг маком або кунжутом. Удачі вам!
- Тісто листкове - 400 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Сир "російський" - 100 грам
- Сир "любительський" - 120 грам
- Шпинат - 300 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте інгредієнти для пирога.
Приготуйте начинку для пирога. Шпинат помийте, дрібно наріжте і викладіть в сковороду. Налийте дві столові ложки води і тушкуйте шпинат 1-2 хвилини.
Викладіть шпинат в миску.
Додайте сире яйце.
Натріть обидва види сиру і викладіть в миску зі шпинатом і яйцем.
Начинку посоліть і поперчіть за смаком. Після добре перемішайте.
Листкове тісто трохи розкачайте і наріжте смужками шириною 5-6 сантиметрів.
На кожну смужку тіста викладіть начинку.
Сліпий кінець тесту, утворюючи ковбаску.
Викладіть ковбаски з тіста з начинкою в форму для випічки у вигляді спіралі.
Змастіть пиріг збитим яйцем.
Випікайте пиріг у духовці, заздалегідь розігрітій до 170-175 градусів 40-45 хвилин до золотистого кольору.
Готовий пиріг дістаньте з духовки, охолодіть і подавайте до столу.