Грецька равлик
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг завіт у вигляді равлика, звідси і назва. Як правило, готують його з начинкою з сиру, зелений, бринзи і яєць, рідше з м'ясним фаршем. У Греції равлика роблять з листкового тіста або Філло.
Для начинки вибираємо добре віджатий сир. Зелень просушуємо, а потім, додаємо в начинку. Начинка не повинна бути дуже вологою, щоб равлик ще швидше пропеклась, використовуємо режим "конвекція" . Зелень для начинки вибирайте за смаком. Підійде шпинат, Зелена цибуля, кріп і петрушка. Так само, можна додати трохи щавлю, кінзу або базилік.
- Листкове тісто - 400-450 грам
- Сир - 500 грам
- Зелень - 3 пучка
- Часник - 3 зубчики
- Яйця - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Сир твердий - 50-70 грам
- Сіль - 2 щіпки
- Чорний перець - 1 щіпка
- Чорний тим'ян - За смаком
- Йогурт натуральний - 1 Чайна ложка
Підготуємо інгредієнти.
У миску насипаємо сіль і перець. Додаємо 2 яєчні білки і 1 жовток (другий жовток залишаємо, він знадобиться для змащення).
Збиваємо до піни.
Додаємо сир.
Зелень миємо, просушуємо, ріжемо і додаємо в начинку.
Далі, кладемо тертий сир і дрібно нарізаний часник. Все перемішуємо.
Листкове тісто поділяємо на 3 частини. Посипаємо борошном. Кожен шматок тіста розкочуємо довгастої смужкою. Як на фото.
Начинку викладаємо ближче до одного бортику.
Загортаємо рулетом. Таким чином начиняє 3 шматка тесту.
На деко покритий пекарської папером викладаємо рулети з тіста у вигляді равлика. Краї з'єднуємо і защипуємо тісто. Край равлики підвертаємо під низ пирога.
Змішаємо жовток і йогурт. Цією сумішшю змащуємо равлика і посипаємо її чорним кмином. Запікаємо при температурі 180 градусів близько 40 хвилин. Повинна бути включена функція "конвекція" .
Грецька равлик готова.
Подаємо гарячої з часниковим соусом. Смачного!