Рецепт Грецька равлик фото

Грецька равлик
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Тісто, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Пиріг завіт у вигляді равлика, звідси і назва. Як правило, готують його з начинкою з сиру, зелений, бринзи і яєць, рідше з м'ясним фаршем. У Греції равлика роблять з листкового тіста або Філло.

Для начинки вибираємо добре віджатий сир. Зелень просушуємо, а потім, додаємо в начинку. Начинка не повинна бути дуже вологою, щоб равлик ще швидше пропеклась, використовуємо режим "конвекція" . Зелень для начинки вибирайте за смаком. Підійде шпинат, Зелена цибуля, кріп і петрушка. Так само, можна додати трохи щавлю, кінзу або базилік.

  • Листкове тісто - 400-450 грам
  • Сир - 500 грам
  • Зелень - 3 пучка
  • Часник - 3 зубчики
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
  • Сир твердий - 50-70 грам
  • Сіль - 2 щіпки
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Чорний тим'ян - За смаком
  • Йогурт натуральний - 1 Чайна ложка
грецька равлик - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
грецька равлик - фото крок 2
У миску насипаємо сіль і перець. Додаємо 2 яєчні білки і 1 жовток (другий жовток залишаємо, він знадобиться для змащення).
грецька равлик - фото крок 3
Збиваємо до піни.
грецька равлик - фото крок 4
Додаємо сир.
грецька равлик - фото крок 5
Зелень миємо, просушуємо, ріжемо і додаємо в начинку.
грецька равлик - фото крок 6
Далі, кладемо тертий сир і дрібно нарізаний часник. Все перемішуємо.
грецька равлик - фото крок 7
Листкове тісто поділяємо на 3 частини. Посипаємо борошном. Кожен шматок тіста розкочуємо довгастої смужкою. Як на фото.
грецька равлик - фото крок 8
Начинку викладаємо ближче до одного бортику.
грецька равлик - фото крок 9
Загортаємо рулетом. Таким чином начиняє 3 шматка тесту.
грецька равлик - фото крок 10
На деко покритий пекарської папером викладаємо рулети з тіста у вигляді равлика. Краї з'єднуємо і защипуємо тісто. Край равлики підвертаємо під низ пирога.
грецька равлик - фото крок 11
Змішаємо жовток і йогурт. Цією сумішшю змащуємо равлика і посипаємо її чорним кмином. Запікаємо при температурі 180 градусів близько 40 хвилин. Повинна бути включена функція "конвекція" .
грецька равлик - фото крок 12
Грецька равлик готова.
грецька равлик - фото крок 13
Подаємо гарячої з часниковим соусом. Смачного!

Схожі рецепти