Рецепт Печінковий рулет фото

Печінковий рулет
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Свинина, Печінка, Свиняча печінка
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Гарячі страви

Цей рулет стане прикрасою столу. З простих і доступних продуктів можна зробити відмінну закуску. Рецепт можна назвати основою, доповніть його грибами або часником, яйцями - і отримаєте новий рецепт.

Холодна і ситна закуска - печінковий рулет відмінно виглядає на будь-якому столі. Нижче я розповім, як приготувати печінковий рулет з сиром, але знайте, що начинки можна вигадувати для цього блюда абсолютно будь-які!

  • Печінка - 1 кілограм (свиняча, яловича, куряча, індичих)
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
  • Плавлений сир - 200 грам
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
печінковий рулет - фото крок 1
Підготуйте продукти для рулету. Свинячу печінку потрібно ретельно вимити і бажано - вимочити, якщо є час. Зніміть з неї плівку, видаліть протоки. Овочі вимийте і очистіть.
печінковий рулет - фото крок 2
У киплячу солону воду покладіть печінку, відваріть її до готовності. Свиняча печінка вариться 40-45 хвилин. Куряча або індичих - швидше.
печінковий рулет - фото крок 3
Цибулю і моркву поріжте не дуже крупно.
печінковий рулет - фото крок 4
Посмажте на рослинній олії овочі. Додати сіль за смаком.
печінковий рулет - фото крок 5
Готову печінку поріжте шматочками, складіть в чашу блендера, додайте смажені овочі. Подрібніть.
печінковий рулет - фото крок 6
У гарячий печінковий фарш додайте шматочки вершкового масла. Знову перемішайте в блендері суміш.
печінковий рулет - фото крок 7
Печінковий паштет для рулету готовий.
печінковий рулет - фото крок 8
Візьміть прямокутник фольги. Змастіть його рослинним маслом, розкладіть рівним шаром паштет з печінки.
печінковий рулет - фото крок 9
Зверху розподіліть тертий плавлений сир. Тільки відступите від ближнього краю 1-2 см., а від краю далекого - 2-3 см.
печінковий рулет - фото крок 10
Дуже повільно і обережно скрутіть рулет за допомогою фольги, відгинаючи край на себе. Загорніть щільно рулет, відправте його в холодильник на 2-3 години остигати.
печінковий рулет - фото крок 11
Через два-три години зніміть фольгу, ображати красиво краю і оформите рулет за смаком. Я просто полила майонезом, прикрасила кільцями оливок і посипала зеленню.

Схожі рецепти