Печінковий рулет
(покроковий рецепт з фото)
Цей рулет стане прикрасою столу. З простих і доступних продуктів можна зробити відмінну закуску. Рецепт можна назвати основою, доповніть його грибами або часником, яйцями - і отримаєте новий рецепт.
Холодна і ситна закуска - печінковий рулет відмінно виглядає на будь-якому столі. Нижче я розповім, як приготувати печінковий рулет з сиром, але знайте, що начинки можна вигадувати для цього блюда абсолютно будь-які!
- Печінка - 1 кілограм (свиняча, яловича, куряча, індичих)
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Плавлений сир - 200 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте продукти для рулету. Свинячу печінку потрібно ретельно вимити і бажано - вимочити, якщо є час. Зніміть з неї плівку, видаліть протоки. Овочі вимийте і очистіть.
У киплячу солону воду покладіть печінку, відваріть її до готовності. Свиняча печінка вариться 40-45 хвилин. Куряча або індичих - швидше.
Цибулю і моркву поріжте не дуже крупно.
Посмажте на рослинній олії овочі. Додати сіль за смаком.
Готову печінку поріжте шматочками, складіть в чашу блендера, додайте смажені овочі. Подрібніть.
У гарячий печінковий фарш додайте шматочки вершкового масла. Знову перемішайте в блендері суміш.
Печінковий паштет для рулету готовий.
Візьміть прямокутник фольги. Змастіть його рослинним маслом, розкладіть рівним шаром паштет з печінки.
Зверху розподіліть тертий плавлений сир. Тільки відступите від ближнього краю 1-2 см., а від краю далекого - 2-3 см.
Дуже повільно і обережно скрутіть рулет за допомогою фольги, відгинаючи край на себе. Загорніть щільно рулет, відправте його в холодильник на 2-3 години остигати.
Через два-три години зніміть фольгу, ображати красиво краю і оформите рулет за смаком. Я просто полила майонезом, прикрасила кільцями оливок і посипала зеленню.