Печінковий пиріг (рецепт шарами)
(покроковий рецепт з фото)
Розповім про те, як приготувати печінковий пиріг (рецепт шарами). Зробити такий дуже легко і просто, що під силу навіть початківцю кухареві. Цей пиріг не тільки дуже смачний, але і корисний.
Печінка багата на вітаміни групи В, фолієву кислоту і інші мінеральні речовини. Вона обов'язково має бути присутня в раціоні у вагітних, дітей, літніх людей. З нею можна приготувати безліч страв. Такий тортик частенько готують в країнах колишнього Радянського Союзу (особливо у свята).
- Печінка - 500 грам
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Молоко - 200 мілілітрів
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Майонез - За смаком
- Огірок - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Використовуйте будь-яку печінку, гарненько її очистіть від плівок і згустків крові, наріжте дрібно або перекрутити в м'ясорубці, подрібніть в блендері.
2. У миску до печінки додайте курячі яйця, гарненько розмішайте.
3. Додайте пшеничну муку частинами, щоб не було грудочок, і розмішайте.
4. Влийте молоко тільки в добре розмішати масу, ще раз все змішайте.
5. За смаком посоліть і поперчіть, по необхідності додайте борошно або молоко, потрібна консистенція, як на млинці.
6. Очистіть і дрібно наріжте цибулю, обсмажте його на розпеченій сковороді.
7. Додайте в тісто обсмажену цибулю і перемішайте.
8. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, вилийте в неї невелика кількість "тесту" .
9. Обсмажуйте млинці з кожного боку до рум'яної скоринки.
10. Для начинки: наріжте тонкою соломкою огірки, видавіть часник і додайте майонез, сіль і poperčite, перемішайте.
11. Перемажьте кожен млинець приготовленої начинкою, вкладати їх один з одним.
12. Дайте пирогу настоятися деякий час в холодильнику, а потім нарізуйте шматочками і подавайте.