Рецепт Печінковий салат шарами фото

Печінковий салат шарами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Бобові , Курка , Куряча печінка
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Які страви з печінки ви найчастіше готуєте у себе вдома? У моєму будинку - це салати або паштет, оскільки в чистому вигляді печінка не дуже люблять. Сьогодні розповім, як приготувати печінковий салат шарами.

Опис приготування:

Можна використовувати будь-яку печінку: курячу, індиче, яловичу, свинячу. Особисто мені більше подобається індичих або куряча. Печінку можна відварити або обсмажити, а потім нарізати шматочками. Салат простий, але смачний. Зробіть такий просто так або на свято.

  • Куряча печінка - 400 грам
  • Зелений горошок - 400 грам (консервований )
  • Яйця - 3 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Сир - 200 грам
  • Сіль - За смаком
  • Майонез - За смаком
печінковий салат шарами - фото крок 1
1. Очистіть цибулину від лушпиння і наріжте її тонкими півкільцями. Відваріть курячі яйця.
печінковий салат шарами - фото крок 2
2. Вимийте печінку, наріжте її крупно. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть цибулю, а через пару хвилин - печінку.
печінковий салат шарами - фото крок 3
3. Обсмажуйте печінка до готовності, потім перекладіть на обробну дошку і наріжте невеликими шматочками.
печінковий салат шарами - фото крок 4
4. На дно салатниці викладете шар обсмаженої печінки з цибулею (половину).
печінковий салат шарами - фото крок 5
5. Очистіть яйця від шкаралупи і наріжте їх шматочками.
печінковий салат шарами - фото крок 6
6. Посоліть печінку, викладіть зверху яйця, потім змастіть тонким шаром майонезу.
печінковий салат шарами - фото крок 7
7. Відкрийте горошок і злийте з нього воду, потім розподіліть його наступним шаром.
печінковий салат шарами - фото крок 8
8. Частину, що залишилася печінку покладіть поверх шару з горошком і знову закрийте шаром майонезу.
печінковий салат шарами - фото крок 9
9. Твердий сир натріть на крупній тертці і прикрасьте їм салат, додайте гілочку зелені і настоюйте його 15 хвилин або відразу подавайте до столу.

Схожі рецепти