Печінковий салат шарами
(покроковий рецепт з фото)
Які страви з печінки ви найчастіше готуєте у себе вдома? У моєму будинку - це салати або паштет, оскільки в чистому вигляді печінка не дуже люблять. Сьогодні розповім, як приготувати печінковий салат шарами.
Можна використовувати будь-яку печінку: курячу, індиче, яловичу, свинячу. Особисто мені більше подобається індичих або куряча. Печінку можна відварити або обсмажити, а потім нарізати шматочками. Салат простий, але смачний. Зробіть такий просто так або на свято.
- Куряча печінка - 400 грам
- Зелений горошок - 400 грам (консервований )
- Яйця - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Сир - 200 грам
- Сіль - За смаком
- Майонез - За смаком
1. Очистіть цибулину від лушпиння і наріжте її тонкими півкільцями. Відваріть курячі яйця.
2. Вимийте печінку, наріжте її крупно. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть цибулю, а через пару хвилин - печінку.
3. Обсмажуйте печінка до готовності, потім перекладіть на обробну дошку і наріжте невеликими шматочками.
4. На дно салатниці викладете шар обсмаженої печінки з цибулею (половину).
5. Очистіть яйця від шкаралупи і наріжте їх шматочками.
6. Посоліть печінку, викладіть зверху яйця, потім змастіть тонким шаром майонезу.
7. Відкрийте горошок і злийте з нього воду, потім розподіліть його наступним шаром.
8. Частину, що залишилася печінку покладіть поверх шару з горошком і знову закрийте шаром майонезу.
9. Твердий сир натріть на крупній тертці і прикрасьте їм салат, додайте гілочку зелені і настоюйте його 15 хвилин або відразу подавайте до столу.