Печінковий пиріг шарами
(покроковий рецепт з фото)
Печінковий пиріг не тільки дуже смачний, але і корисний! Рекомендую всім любителям цього продукту хоча б раз спробувати приготувати печінковий пиріг шарами, ви залишитеся задоволені результатом!
Щоб приготувати печінковий пиріг шарами, вам знадобиться півкілограма свіжої яловичої печінки. Можна приготувати пиріг і з курячої або свинячої печінки, це вже на ваш смак. Лук і морква - це ідеальна прошарок для печінкового пирога. Майонез (по бажанню) можете замінити на сметану. Готовий пиріг особливо хороший в холодному вигляді як закуску.
- Яловича печінка - 1 кілограм
- Цибулина - 3 штуки
- Морквина - 3 штуки
- Манька - 1 Склянка
- Майонез - 0, 5 L
- Яйця - 3 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Печінка промийте і пропустіть пару раз через м'ясорубку (можете в блендері подрібнити).
Додайте яйця.
Додайте манку, посоліть і поперчіть за смаком.
Перемішайте все гарненько, за бажанням додайте соди чайну ложку. З нею коржі будуть більш пишними.
Розігрійте на сковороді рослинне масло.
Вилийте тонким шаром печінковий фарш, обсмажте його з двох сторін до готовності. Таким чином приготуйте всю печінкову масу.
Вилийте тонким шаром печінковий фарш, обсмажте його з двох сторін до готовності. Таким чином приготуйте всю печінкову масу.
Потім дайте коржам охолонути, а поки займіться начинкою.
Дрібно поріжте цибулю.
Дрібно поріжте цибулю.
Обсмажте цибулю до рум'яного кольору.
Моркву натріть на крупній тертці.
Морквину теж обсмажте на сковороді до готовності.
Дайте овочам охолонути, а потім можете взятися за складання пирога.
На плоске блюдо викладіть корж, змастіть його майонезом.
На плоске блюдо викладіть корж, змастіть його майонезом.
Потім рівномірно викладіть на корж обсмажену цибулю.
Накрийте все другим коржем.
Змастіть його майонезом.
І рівномірно нанесіть морквину.
Продовжуйте робити все в аналогічній послідовності, поки коржі не закінчаться. Останній шар повинен бути з морквини.
Готовий печінковий пиріг прикрасьте зеленню або огірками.
Смачного!
Смачного!