Печінка по-венеціанські
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування печінки по-венеціанські не відрізняється особливою складністю, але страва виходить дуже вишукане. Спробуйте!
Страви з субпродуктів не так часто потрапляють в святкове меню, але печінку по-венеціанські здатна прикрасити будь-який, навіть саме урочисте застілля! Дражливі ноти червоної цибулі і вина, багате "звучання" коньяку і карамелі чудесним чином відтіняють смак печінки - добре просмажене, ароматної, але соковитою і м'якою.
Чесно скажу - я дізналася, як приготувати печінку по-венеціанські, з однієї популярної кулінарної телепередачі. Але ніяких докорів сумління з цього приводу не відчуваю, адже рецепт печінки по-венеціанські є народним, а значить навіть сама славнозвісна TV-кулінарка не може претендувати на його авторство. Тим більше, що я внесла свої зміни в рецептуру - а ви, відповідно, можете внести свої.
- Печінка яловича - 500 грам
- Цибуля ріпчаста (червоний) - 2 штуки (можна і білим обійтися)
- Пучок петрушки - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Бульйон овочевий, яловичий або курячий - 0, 5 склянки (можна замінити звичайною водою або, як у знаменитій теледіви, білим вином, але з бульйоном смачніше)
- Коньяк - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 2-3 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Борошно - 4-5 Ст. Ложок
Готову печінку по-венеціанські розкласти по тарілках, гарнірувати тушкованою цибулею, відвареним рисом або картоплею.