Рецепт Печінка по-венеціанські фото

Печінка по-венеціанські
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Печінка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування печінки по-венеціанські не відрізняється особливою складністю, але страва виходить дуже вишукане. Спробуйте!

Опис приготування:

Страви з субпродуктів не так часто потрапляють в святкове меню, але печінку по-венеціанські здатна прикрасити будь-який, навіть саме урочисте застілля! Дражливі ноти червоної цибулі і вина, багате"звучання" коньяку і карамелі чудесним чином відтіняють смак печінки - добре просмажене, ароматної, але соковитою і м'якою.

Чесно скажу - я дізналася, як приготувати печінку по-венеціанські, з однієї популярної кулінарної телепередачі. Але ніяких докорів сумління з цього приводу не відчуваю, адже рецепт печінки по-венеціанські є народним, а значить навіть сама славнозвісна TV-кулінарка не може претендувати на його авторство. Тим більше, що я внесла свої зміни в рецептуру - а ви, відповідно, можете внести свої.

  • Печінка яловича - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста (червоний) - 2 штуки (можна і білим обійтися)
  • Пучок петрушки - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Бульйон овочевий, яловичий або курячий - 0, 5 склянки (можна замінити звичайною водою або, як у знаменитій теледіви, білим вином, але з бульйоном смачніше)
  • Коньяк - 50 мілілітрів
  • Вершкове масло - 2-3 Ст. Ложок
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Борошно - 4-5 Ст. Ложок
печінка по-венеціанські - фото крок 1
Цибулю почистити і нарізати великими пір'ям або півкільцями.
печінка по-венеціанські - фото крок 2
Розігріти сковороду з 1-2 столовими ложками вершкового масла і пасерувати цибулю на сильному вогні до прозорості, не забуваючи помішувати його кожні 15-20 секунд.
печінка по-венеціанські - фото крок 3
Часник почистити і розчавити площиною ножа.
печінка по-венеціанські - фото крок 4
Додати часник в сковороду з цибулею, обсмажувати ще 1-2 хвилини, після чого влити бульйон і тушкувати на повільному вогні, поки він практично не википить.
печінка по-венеціанські - фото крок 5
Петрушку вимити, подрібнити і додати до цибулі. Перемішати, накрити кришкою і вимкнути вогонь.
печінка по-венеціанські - фото крок 6
Печінка вимити, обсушити, видалити плівки. Нарізати тонкими скибочками шириною 1, 5-2 см.
печінка по-венеціанські - фото крок 7
Обваляти в борошні, посолити, поперчити і обсмажити в суміші вершкового і рослинного масел, на сильному вогні, постійно помішуючи, щоб печінка схопилася, але не встигла втратити багато соку.
печінка по-венеціанські - фото крок 8
Влити в сковороду коньяк, перемішати і вимкнути вогонь.
Готову печінку по-венеціанські розкласти по тарілках, гарнірувати тушкованою цибулею, відвареним рисом або картоплею.

Схожі рецепти