Рецепт Печінка по-селянськи фото

Печінка по-селянськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Печінка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , Сімейна вечеря
Гарячі страви , По-селянськи
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Думаю, вам повинен сподобатися рецепт приготування печінки по-селянськи - адже це просте блюдо являє собою шматочки найніжнішої печінки в густому соусі з білого вина, грибів і овочів! пробуємо?

Опис приготування:

Кажуть, цей простий рецепт печінки по-селянськи прийшов до нас з сонячної Болгарії. Саме там, на батьківщині самих солодких перців і соковитих помідорів, дбайливі господині готують печінку в соусі з великої кількості овочів - адже таким чином навіть з невеликого шматка печінки можна приготувати обід або вечерю для великої родини.

По-болгарськи назва цієї страви звучить, як "рак в сільській місцевості & Quot; , що перекладається на російську як печінка по-селянськи. Але готувати тому рецептом можна не тільки печінку, але і будь-які інші види м'ясних продуктів - від вирізки до нирок, серця та іншого ліверу - але сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати печінку по-селянськи: такою ніжною, соковитою і ароматною печінки ви ще, напевно, не пробували!


  • Печінка - 700 грам (підійде яловича, свиняча, куряча і т.Д.)
  • Перець болгарський - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Печериці - 250-300 грам
  • Помідори - 5-6 штук
  • Вино біле сухе - 1-1, 5 склянки
  • Масло рослинне - 5-6 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком
  • Пряні трави - За смаком (петрушка, чебрець, орегано)
  • Борошно - 4-5 Ст. Ложок
  • Часник - 2-3 зубчиків
печінка по-селянськи - фото крок 1
Для початку підготуємо всі інгредієнти. Перець вимиємо, почистимо і наріжемо тонкими кільцями.
печінка по-селянськи - фото крок 2
Гриби - шматочками середнього розміру, цибуля - тонкими півкільцями.
печінка по-селянськи - фото крок 3
Морква - скибочками (я так і брусочками люблю), печінку - невеликими шматочками. Ось що приблизно повинно вийти.
печінка по-селянськи - фото крок 4
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, обвалюють печінку в борошні (від надлишків борошна можна позбутися за допомогою друшляка - просто кладете туди печінку і струшуєте над раковиною кілька разів) і швидко обсмажуємо на сильному вогні. Чи не довше 5 хвилин, інакше печінку стане жорсткою! солимо, перчим, перемішуємо.
печінка по-селянськи - фото крок 5
Виймаємо з сковороди шумівкою, накриваємо кришкою і відставляємо в сторону.
печінка по-селянськи - фото крок 6
А в маслі, яке залишилося на сковороді, обсмажуємо цибулю.
печінка по-селянськи - фото крок 7
Потім додаємо моркву.
печінка по-селянськи - фото крок 8
І, через пару хвилин, гриби. Спочатку на повільному вогні тушкуємо їх під кришкою у власному соку (рідини з них має вийти досить багато), а потім, додавши вогонь, смажимо до рум'яного кольору.
печінка по-селянськи - фото крок 9
І закидаємо болгарський перець. Помішуючи, готуємо 5-7 хвилин.
печінка по-селянськи - фото крок 10
Вливаємо в сковороду вино, викладаємо завчасно вимиті, очищені від шкірки і нарізані помідори, печінку, солимо, перчимо і тушкуємо на повільному вогні під кришкою, періодично підливаючи водички, якщо рідини буде мало, доти, поки овочі не стануть абсолютно м'якими, практично разварятся в однорідний соус. Перед самим закінченням приготування додаємо пряні трави і подрібнений часник.
Готову печінку подаємо на стіл, гарнірувати картопляним пюре, відвареним рисом або кукурудзяною кашею.

Схожі рецепти