Печінка по-селянськи
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, вам повинен сподобатися рецепт приготування печінки по-селянськи - адже це просте блюдо являє собою шматочки найніжнішої печінки в густому соусі з білого вина, грибів і овочів! пробуємо?
Кажуть, цей простий рецепт печінки по-селянськи прийшов до нас з сонячної Болгарії. Саме там, на батьківщині самих солодких перців і соковитих помідорів, дбайливі господині готують печінку в соусі з великої кількості овочів - адже таким чином навіть з невеликого шматка печінки можна приготувати обід або вечерю для великої родини.
По-болгарськи назва цієї страви звучить, як "рак в сільській місцевості ", що перекладається на російську як печінка по-селянськи. Але готувати тому рецептом можна не тільки печінку, але і будь-які інші види м'ясних продуктів - від вирізки до нирок, серця та іншого ліверу - але сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати печінку по-селянськи: такою ніжною, соковитою і ароматною печінки ви ще, напевно, не пробували!
- Печінка - 700 грам (підійде яловича, свиняча, куряча і т.Д.)
- Перець болгарський - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Печериці - 250-300 грам
- Помідори - 5-6 штук
- Вино біле сухе - 1-1, 5 склянки
- Масло рослинне - 5-6 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Пряні трави - За смаком (петрушка, чебрець, орегано)
- Борошно - 4-5 Ст. Ложок
- Часник - 2-3 зубчиків
Готову печінку подаємо на стіл, гарнірувати картопляним пюре, відвареним рисом або кукурудзяною кашею.