Печеня з яловичини в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Печеня з яловичини в духовці для мене класичне, можна сказати повсякденне блюдо, яке робили і моя мама і бабуся. Дуже смачне, ситне, яловичина добре пропарюють і стає м'якою.
Печеня з яловичини в духовці готується за простою схемою. Спочатку обсмажуються окремі продукти, потім все з'єднується і заливається бульйоном і гаситься. Якщо спекотне готувати на плиті, то спочатку потрібно згасити м'ясо з цибулею пару годин на повільному вогні, а потім додати овочі і спеції і тушкувати вже до готовності. В спекотне можна додати картоплю і болгарський перець. Успіхів і приємного апетиту!
- Яловичина - 800 грам
- Лук-пориста - 4 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Гриби - 120 грам
- Морква - 4 штуки
- Помідори - 400 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Чебрець - 4 штуки (гілочка)
- Курячий бульйон - 1 Склянка
- Оцет яблучний - 2 Ст. Ложки
- Селера - 2 штуки (стебло)
- Корінь пастернаку - 7-10 штук (маленький)
Підготувати продукти.
Яловичину порізати на шматочки.
Яловичину посолити, поперчити.
Гриби обсмажити з цибулею і часником.
М'ясо обсмажити до золотистого кольору.
Складіть всі інгредієнти в казанок і перемішайте. Залийте бульйоном і відправте в духовку нудитися на 2, 5-3 годину.
Печеня готова. Смачного!