Печеня з качки
(покроковий рецепт з фото)
Печеня з качки - неймовірно смачна страва, яке не залишить нікого байдужим. В даному рецепті інгредієнти підібрані дуже гармонійно, спекотне виходить ситним і ніжним.
До вашої уваги, простий рецепт приготування печені з качки. Готувати ми будемо в два етапи: перший - на плиті, другий - в духовці. Отже, для початку кілька слів про посуд. Для спекотного і всіляких страв, які ви збираєтеся гасити, найкраще використовуйте чавунний казанок. У казанку всі інгредієнти добре розварюються, а страва виходить надзвичайно смачним. Успіхів у приготуванні!
- Качка - 1 штука (порційні шматочки)
- Картопля - 10 штук (середніх)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Розсіл з помідорів - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Цибуля зелена - 1 штука (пучок)
- Зелень - За смаком (петрушка і кріп)
- Масло ратсітельное - 1 Ст. Ложка
Розділіть качку на 7-8 порційних шматків.
Промиваємо качку і перекладаємо в казанок, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Як тільки бульйон закипить, зніміть з нього піну, потім накрийте кришкою і залиште нудитися на дрібному вогні, близько 15-20 хвилин. Коли м'ясо качки стане м'яким, додаємо в бульйон картоплю, нарізаний кубиками.
Наріжте середніми часточками цибулю і часник. Морква - півкільцями.
Обсмажте цибулю, часник і морква на рослинному маслі.
Тепер додаємо зажарку до решти інгредієнтів. Влийте 2 столових ложки помідорового розсолу, сіль і poperčite, додайте лавровий лист. Як тільки бульйон закипить, додайте дрібно посічену зелень.
Перейдемо до другого етапу.Сніміте казанок з вогню і поставте в попередньо прогріту духовку на 40 хвилин, температура 190 градусів.
Готово! Смачного!