Печеня з качки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите соковиту і ароматну птицю з найніжнішої картопелькою, тоді цей класичний рецепт печені з качки в духовці просто створений для вас. Смачне і ситно блюдо заслуговує на увагу.
Приготувати печеню з качки в духовці в домашніх умовах можна навіть на святковий стіл, так як блюдо неймовірно апетитне і дуже смачне. Доповнити скромний перелік овочів можна також солодким і гострим перцем, баклажаном або кабачком, а також грибами, наприклад.
- Качка - 500 грам
- Картопля - 500 грам
- Морква - 1-2 штук
- Цибулина - 1-2 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Лавровий лист - 1 штука
- Сушена зелень - 1 щіпка
- Бульйон - 1-1.5 L
1. Качку потрібно вимити і нарізати середніми порційними шматочками. З всх сторін посолити, поперчити і натереь приправами за смаком. Відмінним варіантом в рецепт приготування печені з качки в духовці стане сушений базилік і кріп.
Попередньо птицю краще обсмажити, щоб м'ясо було соковитіше. На сковороду налити трохи олії (можна використовувати також домашній жир) і викласти шматочки. Обсмажити на сильному вогні до апетитної скориночки.
2. Для приготування печені краще взяти глибоку і важку форму - утятницу, наприклад. На дно викласти подрібнений кубиками цибулю і моркву. Додати трохи перцю і солі за смаком, а також лавровий листок.
3. На овочеву подушку викласти обсмажені шматочки качки.
4. Картоплю очистити, вимитий і нарізати невеликими кубиками. При бажанні його можна відварити попередньо близько 10 хвилин (в цей простий рецепт печені з качки в духовці використовується сирий). Викласти в утятницу і залити бульйоном. Якщо під рукою немає бульйону, то можна взяти воду, однак попередньо її потрібно посолити за смаком.
5. Додати спеції, сушені трави, томатний або сметанний соус до смаку. Накрити форму кришкою і відправити в духовку. Запікати близько 40 хвилин при середній температурі, а потім зменшити її і томити блюдо до готовності.