Рецепт Печеня з качки в духовці фото

Печеня з качки в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Овочі , Птах , Картопля , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Печеня
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо ви любите соковиту і ароматну птицю з найніжнішої картопелькою, тоді цей класичний рецепт печені з качки в духовці просто створений для вас. Смачне і ситно блюдо заслуговує на увагу.

Опис приготування:

Приготувати печеню з качки в духовці в домашніх умовах можна навіть на святковий стіл, так як блюдо неймовірно апетитне і дуже смачне. Доповнити скромний перелік овочів можна також солодким і гострим перцем, баклажаном або кабачком, а також грибами, наприклад.

  • Качка - 500 грам
  • Картопля - 500 грам
  • Морква - 1-2 штук
  • Цибулина - 1-2 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Сушена зелень - 1 щіпка
  • Бульйон - 1-1.5 L
печеня з качки в духовці - фото крок 1
1. Качку потрібно вимити і нарізати середніми порційними шматочками. З всх сторін посолити, поперчити і натереь приправами за смаком. Відмінним варіантом в рецепт приготування печені з качки в духовці стане сушений базилік і кріп.

Попередньо птицю краще обсмажити, щоб м'ясо було соковитіше. На сковороду налити трохи олії (можна використовувати також домашній жир) і викласти шматочки. Обсмажити на сильному вогні до апетитної скориночки.

печеня з качки в духовці - фото крок 2
2. Для приготування печені краще взяти глибоку і важку форму - утятницу, наприклад. На дно викласти подрібнений кубиками цибулю і моркву. Додати трохи перцю і солі за смаком, а також лавровий листок.
печеня з качки в духовці - фото крок 3
3. На овочеву подушку викласти обсмажені шматочки качки.
печеня з качки в духовці - фото крок 4
4. Картоплю очистити, вимитий і нарізати невеликими кубиками. При бажанні його можна відварити попередньо близько 10 хвилин (в цей простий рецепт печені з качки в духовці використовується сирий). Викласти в утятницу і залити бульйоном. Якщо під рукою немає бульйону, то можна взяти воду, однак попередньо її потрібно посолити за смаком.
печеня з качки в духовці - фото крок 5
5. Додати спеції, сушені трави, томатний або сметанний соус до смаку. Накрити форму кришкою і відправити в духовку. Запікати близько 40 хвилин при середній температурі, а потім зменшити її і томити блюдо до готовності.

Схожі рецепти