Маринад для качки перед запіканням в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділитися відмінним рецептом, як приготувати маринад для качки перед запіканням в духовці. У такому маринаді я вважаю за краще маринувати частини качки протягом 2-6 годин, а потім запікати.
З цим маринадом качка стане по-справжньому святковою і дуже смачною. Завдяки суміші апельсинового соку, соєвого соусу і меду, м'ясо грає різноманіттям смаків і ароматів, воно має легкі солодкуваті нотки, мінімальну кислинку і дуже яскравий, насичений смак. Приготувавши таке блюдо, ви поб'єте всіх своїх гостей. Так що пробуйте обов'язково!
- Апельсин - 1/2 штуки
- Соєвий соус - 70 мілілітрів
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Мед - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Гірчицю можна використовувати як звичайну, так і в зернах.
Змішайте соєвий соус, рідкий мед, сіль і перець, вичавити сік половини апельсина і додайте гірчицю. Все це добре розмішайте. Зверніть увагу, що соєвий соус солоний, тому солі додайте трохи.
Покладіть частини качки в маринад, зверху миску затягніть харчовою плівкою. Маринують качку протягом 2-6 годин.
Викладіть частини качки в форму для запікання і відправте в духовку на 40-60 хвилин. Під час запікання, час від часу, змащуйте м'ясо маринадом, тоді скоринка вийде особливо смачною і хрусткою.
Качка готова. З цим маринадом вона по-особливому смачна. Смачного!