Рецепт Маринад для качки перед запіканням в духовці фото

Маринад для качки перед запіканням в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Фрукти, Слива, Качка, Спеції, Прянощі, Приправи
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Соуси, Маринади

Сьогодні хочу поділитися відмінним рецептом, як приготувати маринад для качки перед запіканням в духовці. У такому маринаді я вважаю за краще маринувати частини качки протягом 2-6 годин, а потім запікати.

З цим маринадом качка стане по-справжньому святковою і дуже смачною. Завдяки суміші апельсинового соку, соєвого соусу і меду, м'ясо грає різноманіттям смаків і ароматів, воно має легкі солодкуваті нотки, мінімальну кислинку і дуже яскравий, насичений смак. Приготувавши таке блюдо, ви поб'єте всіх своїх гостей. Так що пробуйте обов'язково!

  • Апельсин - 1/2 штуки
  • Соєвий соус - 70 мілілітрів
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Мед - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком
маринад для качки перед запіканням в духовці - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Гірчицю можна використовувати як звичайну, так і в зернах.
маринад для качки перед запіканням в духовці - фото крок 2
Змішайте соєвий соус, рідкий мед, сіль і перець, вичавити сік половини апельсина і додайте гірчицю. Все це добре розмішайте. Зверніть увагу, що соєвий соус солоний, тому солі додайте трохи.
маринад для качки перед запіканням в духовці - фото крок 3
Покладіть частини качки в маринад, зверху миску затягніть харчовою плівкою. Маринують качку протягом 2-6 годин.
маринад для качки перед запіканням в духовці - фото крок 4
Викладіть частини качки в форму для запікання і відправте в духовку на 40-60 хвилин. Під час запікання, час від часу, змащуйте м'ясо маринадом, тоді скоринка вийде особливо смачною і хрусткою.
маринад для качки перед запіканням в духовці - фото крок 5
Качка готова. З цим маринадом вона по-особливому смачна. Смачного!

Схожі рецепти