Pechenka з podlivkoy
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна, апетитна і смачна печінка з підливою в домашніх умовах - прекрасний варіант корисного гарячого блюда, яке чудово поєднується з будь-яким гарніром.
Хочу запропонувати вам досить класичний рецепт печінки з підливою зі сметани і смаженої цибулі. Приголомшливо соковита, буквально тане в роті, така печінку припаде до смаку навіть дітям. Крім традиційних солі і перцю, ви можете використовувати найрізноманітніші спеції, а також свіжу зелень, наприклад.
- Печінка - 600 грам
- Крем - 300 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Цибулина - 2 штуки
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Молоко - 1 Склянка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Насамперед вимийте як слід печінку, при необхідності очистіть від плівок. Обсушити трохи і викладіть в глибоку миску. Залийте молоком і залиште на час. В даний рецепт приготування печінки з підливою використовується яловича печінка, але ви можете взяти будь-яку.
2. Тим часом можна очистіть цибулька, нарізати його кружечками або півкільцями. Викладіть його на сковороду з розігрітим рослинним маслом і обсмажте до насиченого золотистого кольору.
3. Хвилин через 30 можна дістати печінку з молока і просушити трохи паперовим рушником.
4. Додайте буквально щіпку солі і обваляйте в борошні.
5. На окремій сковороді (або ж можна акуратно зняти лук і відкласти в сторону) розігрійте ще трохи рослинного масла і викладіть туди печінку.
6. На середньому вогні смажте з двох сторін до рум'яної скоринки.
7. Після додайте раніше обсмажену цибулю, а також сіль і перець за смаком.
8. Сметану з'єднайте з водою і вилийте все це на сковороду. Кількість води залежить від того, наскільки рідкої ви хочете зробити печінка з підливою в домашніх умовах.
9. Приберіть вогонь до мінімуму і залиште гаситися хвилин на 15 (куряча печінка стане м'якою раніше).
10. Ось і весь секрет, як приготувати печінку з підливою. Подавайте до столу з улюбленим гарніром, прикрасивши зеленню. Смачного!