Govyazhyya pechenka «фікція» з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Час приготування: 45 хв.
Рецепт приготування ситного і корисного страви з яловичої печінки, який не відніме у вас багато часу і не кине виклик вашим кулінарним здібностям. Просто, швидко і смачно - просто фантастика!
Кількість порцій: 4
- Яловича печінка - 900 грам
- Молоко - 1, 5 склянки (для вимочування)
- Вершкове масло - 0, 25 склянки
- Лук великий - 2 штуки
- Борошно - 2 склянки
- Сіль і перець - 1 За смаком
1. Яловичу печінку гострим ножем порізати на тонкі скибочки. Кожен з них промити в воді і скласти в миску.
2. Залити скибочки печінки молоком, щоб воно покривало її, і залишити на 1-2 годину. Це важливо для усунення гіркуватості печінки, яка не всім подобається.
3. Лук очистити і дуже гострим ножем порізати тонкими кільцями - чим тонше у вас вийде, тим краще.
4. Пару столових ложок олії розігріти на сковороді, кільця цибулі розібрати на частини і пасерувати їх до м'якості.
5. Коли печінка буде готова, масло, що залишилося розігрійте на тій же сковорідці, де смажили цибулю. Молоко з печінки ретельно злийте.
6. Борошно змішайте зі спеціями, і в цій суміші обваляйте кожен шматочок печінки. Викладіть печінку на сковорідку в один шар, і на середньому вогні підсмажте до золотистого кольору з кожного боку.
7. Засипте цибулю в сковорідку з печінкою і ще кілька хвилин тушкуйте інгредієнти разом. Головне, не перепечеться печінку, тоді вона вийде фантастично смачною!