Шоколадний торт на кефірі «фікція»
(покроковий рецепт з фото)
Любите солодке або хочете побалувати своїх гостей? Шоколадний торт на кефірі "фантастика" в домашніх умовах підійде для цього якнайкраще! Це дуже простий рецепт випічки.
Такий шоколадний торт на кефірі "фантастика" в домашніх умовах виходить дуже смачним і поживним. Крем для нього потрібен сметанний (збиваємо сметану з цукром і вершковим маслом). В самому кінці посипаємо торт горіхами і даємо постояти близько 2-3 годин.
- Кефір - 300 грам
- Цукор - 3 склянки(2 склянки - в тісто і 1 склянка - в вершках)
- Яйця - 2 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2 склянки
- Крем - 400 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Горіхи - 1 За смаком
1. Тісто для цього торта готується дуже легко: в одній мисці збиваємо кефір, рослинне масло і яйця. В інший: цукор, мука, какао і сода.
2. Потім з'єднуємо дві маси і перемішуємо. Виливаємо в форму і ставимо в розігріту духовку на 50 хвилин (температура шафи 180 градусів). Дістаємо наш корж і даємо охолонути, після цього розрізаємо його ниткою або гострим великим ножем на частини.
3. Поки випікається наш корж збиваємо крем. Для цього торта смачним буде сметанно-вершковий крем: збиваємо сметану з цукром і поступово вводимо масло. Доводимо все до густої і пишною маси.
4. Змащуємо наші коржі кремом і посипаємо горіхами з усіх боків. Я беру зазвичай волоські горіхи, ставлю їх на 10 хвилин в духовку, після чого розминають качалкою і посипаю ними торт.
5. Ось такий у розрізі у нас виходить торт. Після промазування часу на повну просочення йде не більше 3 годин.