Шоколадний кекс на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
З цього найпростішого рецептом можна приготувати дуже смачний шоколадний кекс. Вам не буде потрібно величезної кількості інгредієнтів і всі вони напевно знайдуться на будь-якій кухні.
Випічка виходить ніжна, пориста і дуже смачна! Спробуйте приготувати шоколадний кекс на кефірі і порадуйте свою сім'ю домашнім ласощами. За бажанням можна прошарувати кекс джемом, варенням або будь-яким улюбленим кремом. Вийде не тільки смачно, але і красиво, якщо шматочки кексу перед подачею посипати цукровою пудрою, полити помадкою або просто прикрасити за допомогою свіжих ягід і фруктів.
- Кефір - 350 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 150 грам
- Розпушувач тіста - 10 грам
- Ванілін - 1 грам
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 400 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Яйця збийте з цукром і ваніліном до появи білої піни.
Додайте кефір і збийте все ще раз.
Додайте просіяне борошно, какао і розпушувач.
Перемішайте все до однорідного стану і вилийте тісто в змащену маслом форму для випічки. Дно і боки форми попередньо змастіть маслом і обсипте борошном або манкою.
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою. Готовому шоколадному кексу дайте трохи охолонути в формі, потім акуратно витягніть і перекладіть на тарілку.
За бажанням прикрашаємо кекс цукровою пудрою або будь улюбленої глазур'ю. Смачного!