Американський шоколадний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Любителі шоколаду, радійте! Цей рецепт спеціально для вас. Випічка порадує насиченим смаком основи і глазурі. І все це поєднується з простотою дій, так що має все вийти. Вчіться!
Прочитайте про те, як приготувати американський шоколадний кекс. Він складається з бісквітного тіста і глазурі. І його, і інше робиться швидко. Ідеально з таким смаком поєднуються горіхи, вони підійдуть для прикраси. Такий рецепт можна підготувати на сімейне свято або ж подати в звичайний вихідний день.
- Борошно пшеничне - 240 грам
- Цукор білий - 400 грам
- Вершкове масло - 300 грам(200 г - в тісто, 100 г - в глазур)
- Крем - 200 грам
- Цукрова пудра - 450 грам
- Какао - порошок - 70 грам(40 г - в тісто, 30 г - в глазур)
- Молоко - 80 мілілітрів
- Вода - 240 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Ванілін - 20 грам(5 г - в тісто, 15 г - в глазур)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Горіхи - За смаком
1. Зробіть суху основу. Змішайте цукор, соду, сіль і борошно.
2. У сотейнику на невеликий вогонь викладіть масло для тесту, какао і вода. Підігрійте масу до повного розчинення.
3. Потім в отриману шоколадну масу додайте сметану, ванілін і яйця. Все ретельно перемішайте. Потім додайте суху суміш. Замішайте тісто.
4. Готове тісто влийте у жароміцних прямокутну форму. Запікайте бісквіт 20 хвилин при 180 градусах в духовці.
5. Поки бісквіт остигає, зробіть глазур. Змішайте розплавлене масло з какао і молоком. Потім всипте цукрову пудру і ванілін. Ще раз перемішайте.
6. Покрийте зверху кекс глазур'ю.
7. Прикрасьте випічку горіхами. Подавайте кекс, коли глазур захолоне. Приємного чаювання!