Американський кекс з імбиром
(покроковий рецепт з фото)
Американський кекс з імбиром - це, мабуть, найсмачніший імбирний кекс, який мені коли-небудь доводилося куштувати. Ніжний, м'який, тане в роті - ось, як можна охарактеризувати цей кекс.
Хороший рецепт імбирного кексу я шукала, напевно, цілий рік. Перепробувала за цей час штук 10 різних рецептів, але весь час кекс виходив трохи не таким, як я хотіла - не ідеальним. І тут в якомусь про англомовному журналі я натрапила на ось цей рецепт - американський кекс з імбиром. Приготувала, спробувала, закрила очі від задоволення і зрозуміла, що це - то, що треба. Рецепт претендує на те, щоб осісти в моїй кулінарній книзі на довгі роки. Фантастично смачно!
- Борошно - 200 грам
- Порошок імбирний - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Суміш приправ (мускатний горіх, чорний перець, гвоздика) - 1/2 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Білий цукор - 100 грам
- Меляса - 120 мілілітрів
- Рослинна олія - 120 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Вода гаряча - 120 мілілітрів
- Сік апельсиновий (або лимонний) - 60 мілілітрів
- Цедра апельсинова (або лимонна) - 1 Чайна ложка
У миску просіваємо борошно, туди ж додаємо імбирний порошок, суміш приправ, корицю, сіль, цукор і соду.
Гарненько все це справа перемішуємо.
Додаємо в суху суміш яйце, мелясу і масло.
Вимішуємо за допомогою віночка.
Вливаємо гарячу воду і розмішуємо віночком до однорідності.
Форму для запікання скроплюємо маслом і обсипаємо борошном. Заливаємо в неї тісто - і в духовку, розігріту до 180 градусів, з 35 хвилин.
А тим часом - займемося нашої глазур'ю. Змішуємо апельсиновий сік і цукрову пудру, сюди ж додаємо апельсинову цедру. Перемішуємо і ставимо на повільний вогонь. Прогріваємо до повного розчинення цукрової пудри.
Знімаємо з вогню. Для смаку, можна крапнути трохи лимонного або лаймового соку.
По закінченню обумовлених 35 хвилин перевіряємо готовність кексу - протикаємо шпажкою, якщо шпажка суха - значить, готовий.
Заливаємо кекс апельсинової глазур'ю і залишаємо при кімнатній температурі до застигання глазурі.
Подавати пропоную з кулькою хорошого морозива і яким-небудь фруктом. Ммм…