Американський бісквіт
(покроковий рецепт з фото)
Цей бісквіт сміливо можна назвати ідеальним. Ніжний, повітряний, трохи вологий, він неодмінно буде вам до смаку.
Приготувати американський бісквіт дуже просто, а результат вас неодмінно порадує. Чудово він підійде як основа для тортів або просто як самостійний десерт якщо посипати його цукровою пудрою. Випікати можна як в духовці, так і в мультиварці, бісквіт не примхливий і неодмінно вийде. Беріть рецепт на замітку!
- Молоко - 120 мілілітрів
- Вершкове масло - 60 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 165 грам
- Борошно - 165 грам
- Розпушувач тіста - 6 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
З'єднайте молоко і масло. Підігрійте поки масло повністю не розтане. Можна робити це на плиті, я підігрівають в мікрохвильовці.
Просійте два рази борошно з розпушувачем і сіллю.
Збийте яйце.
Продовжуючи збивати яйця, додайте частинами весь цукор. Маса повинна біліть і сильно збільшитися в розмірі (у мене йде близько 7-10 хвилин).
Додайте борошно і перемішайте тісто за допомогою лопатки, рухами зверху вниз.
Нагрійте молоко з маслом ще раз і як тільки воно дійде до кипіння, влийте в тісто в 2-3 етапу.
Вилийте тісто у форму діаметром приблизно 22 см. Я використовувала мультиварку. Дно застеліть пергаментом (ні папір, ні стінки маслом не змащуємо). Випікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 35 хвилин. Я готувала в мультиварці на режимі "випічка" 1 час.
Готовому бісквіту дайте трохи охолонути в формі, потім акуратно перекладіть для повного охолодження на решітку.
Із вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшло два коржа (якщо передбачається використовувати для приготування торта). Приємного чаювання!